18.05.2017.

Dvorišna ideja – BINA 2017.

42 magazin
Promo

Još nekoliko dana do zatvaranja meseca koji posvećujemo arhitekturi

BINA 2017

Za slučaj da ste propustili bogat program Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, koja se upravo održava 12. put, nema razloga da narednih nekoliko dana ne nadoknadite propušteno.

Naime, 27. aprila počeo je mesec posvećen arhitekturi, a završava se uskoro, tačnije 25. maja.  Naziv ovogodišnje manifestacije Dvorišna ideja potekao je iz koncepta evropskog projekta u kojem BINA sa još jedanaest partnera učestvuje sledeće četiri godine i polazi od pojma dvorište koje je u osnovi zajednički, javni prostor u kom nastaju i dele se ideje o gradu i gradskim prostorima po meri onih koji u njima borave.

BINA 2017. govori jezikom transdisciplinarnosti: arhitekture, antropologije, filozofije, sociologije, muzike, vizuelnih umetnosti i dizajna

Otvaranje BINA izložbom Originalno o Nikoli Dobroviću: pojmovnik crteža savremene arhitekture posvećeno je velikanu srpske arhitekture Nikoli Dobroviću budući da se ove godine navršava 50 godina od njegove smrti. A razgovori i razmišljanje o arhitekturi, kao i otvaranje novih pitanja koja pobuđuju nastanak novih ideja BINA realizuje kroz bogat program na različitim lokacijama.

Ideja BINA je da Beograđani i ove godine u maju imaju priliku da prošetaju Beogradom sa arhitektima i istoričarima arhitekture, steknu novo iskustvo percepcije grada i vide ga na način na koji ga do sada verovatno nisu gledali. U saradnji sa dugogodišnjim partnerima, više fakulteta i ustanova, kao i brojnim saradnicima, i ove godine tokom manifestacije organizovano je više radionica za polaznike različitih uzrasta, od osnovne škole do akademaca.

BINA 2017

BINA šetnje se organizuju s idejom da se Beograđani ponovo otkriju arhitekturu svog grada

U mesec dana BINA razgovara se o arhitekturi znanja kao pokretaču urbanog razvoja, navija se da što pre počne izrada glavnog projekta za rekonstrukciju Muzeja grada Beograda, druži se sa stručnjacima koji grade i opremaju naše zgrade, studenti i đaci stvaraju svoju arhitekturu u radionicama i svi zajedno šetaju Beogradom, upoznajući ga iznova i iznova.

BINA 2017. govori jezikom transdisciplinarnosti: arhitekture, antropologije, filozofije, sociologije, muzike, vizuelnih umetnosti i dizajna. Izložba, predavanje, šetnja ili radionica?  Šta god vam je drago – pronađite tačno mesto i vreme u programu i uživajte do kraja meseca posvećenog arhitekturi.

BINA 2017

BINA radionice – superstrukture Branislav Nikolić