02.01.2017.

Potkrovlje – idealan prostor za nove životne korake

Ukoliko se nalazite na stambenoj prekretnici u životu i tražite savršen prostor koji će postati vaš nov skockani kutak – imamo pravu ideju!

Ovaj proces obično se započinje listanjem oglasa dok u glavi ili na desktopu već imate idealnu fotografiju vašeg budućeg stambenog prostora. Gledajući gomilu inspiracija s interneta, ne možete da ne primetite da su svuda u svetu najtraženiji i najprestižniji stanovi na vrhu zgrade, upravo oni u potkrovlju sa kosim zidovima i prozorima koji daju potpuno drugačiju atmosferu u odnosu na klasične četvrtaste domove. Kod nas ovaj trend još uvek nije uzeo maha i pravo je vreme da među prvima po pristupačnoj ceni omogućite sebi potpuno nov koncept koji će vam višestruko vratiti.

Većina od nas se selila bar jednom u životu, dok su neki to obavili po nekoliko puta i već vam je poznato kako to izgleda, ali kada birate novi prostor zbog važnih životnih koraka, onda je pristup potpuno drugačiji i želite da se sve kockice slože.

za sajt

Prvi zajednički dom

Ukoliko je život udvoje vaš sledeći korak, potkrovlje je pravi izbor za prvi zajednički stambeni prostor. Olakšajte sebi računicu bez ikakvog kompromisa. Ograničen budžet i nedovoljan broj kvadrata neka ne budu vaše misli prvih nedelja nakon odluke. Trenutne cene stanova na nižim spratovima jednake su ili više od onih u potkrovlju, zato je upravo ono pravi izbor. Kada pronađete potkrovlje po vašoj meri, možete da sprovedete prve zajedničke odluke – boja zidova, veličina krovnih prozora, koji ukoliko niste znali, daju dva puta više svetlosti od fasadnih kako smo saznali od VELUXA.

Zatim slede komadi nameštaja, gde vam je prvi na listi bračni krevet i sitnice kojima ćete dati svoj lični pečat. Kada sve obavite, onda ste stvorili prvi zajednički dom, autentičan i samo vaš, a potkrovlje kao izbor će vam odmah vratiti romantičnom atmosferom, pogledom na noćno nebo, zvezde i usnuli grad – savršeno gnezdo za dvoje!

za sajt

Radni ili prostor za slobodno vreme

Nove radne pobede počinju odabirom pravog prostora u kome će one biti realizovane. Potkrovlje je često izolovano mesto na vrhu zgrade ili kuće koji pruža mir i podstiče koncentraciju, pa tada vaš puni radni potencijal može da dođe do izražaja. Sama pozicija potkrovlja – na vrhu, ima i svoju motivacionu stranu. Takođe, podstiče kreativnost i budi inspiraciju jer svako potkrovlje je posebno i svoje, pravo umetničko delo. Sa dovoljno svetlosti i svežeg vazduha, potkrovlje je mesto koje možete urediti tako da ima vaš lični pečat, ali može vas i pokrenuti da sa tog mesta ostavite svoj kreativni pečat na svoju okolinu stvarajući u njemu svoja remek-dela.

za sajt

Proširenje doma

Najlepši trenuci porodičnih radosti dolaze kada shvatite da je vaš dom postaje tesan jer iščekujete nove članove. Tada prvo razmišljamo o kupovini većeg stana ili kuće, ali to ne mora da bude jedino rešenje. Proširenje stambenog prostora na neiskorišćeno potkrovlje ili tavan može da bude ekonomičniji izbor. Potkrovlja mogu da budu idealna mesta za dečje sobe jer kosine i prostor ispod njih za decu ne predstavljaju izazov kao za odrasle. Naprotiv, potkrovlja mogu da budu njihov svet iz bajki u kojem će provesti svoje srećno detinjstvo.