18.05.2017.

Svi žele kartu za Shiki-Shimu!

42 magazin

Luksuzan, futuristički, s nesputanim pogledom i vrhunskom japanskom hranom, a ima mesta samo za 34 srećnika. Voz iz budućnosti

najluksuzniji voz

Shiki-Shima ili Ostrvo četiri godišnja doba naziv je novog superluksuznog japanskog turističkog voza od samo deset vagona u kojima mogu da borave tek 34 putnika. Ukoliko ste zaljubljenik u putovanja šinama i uživate u posmatranju pejzaža uz odličnu hranu i u pažljivo osmišljenom enterijeru, onda je ovaj projekat East Japan Railwaya putovanje vaših snova. A najverovatnije će u snovima i ostati jer letnji paket koji uključuje tri noći i dva dana u standardnoj  kabini ovog voza od Tokija do istočne obale Pacifika i nazad košta oko 9.000 evra. To ipak nije razlog da ne uživate u fotografijama i virtuelnom obilasku trenutno verovatno najluksuznijeg svetskog futurističkog voza.

najluksuzniji voz

najluksuzniji voz

U vagonu nalik providnoj kapsuli možete da uživate u pogledu na guste šume planinskog venca Juzama, zvezdano nebo, te da pratite plimu i oseku Pacifika u blizini ostrva Honšu

Krenimo od lounge vagona, koji je sređen u stilu umetničkih tehnika kulture istočnog Japana i inspirisan šumom, odnosno tradicionalnoj japanskoj estetici dodati su futuristički elementi i to je priprema za sledeći vagon Observatory Cars. U vagonu sa staklenim zidovima i plafonom možete da uživate u pogledu na guste šume planinskog venca Juzama, zvezdano nebo, a kasnije i da pratite plimu i oseku Pacifika u neposrednoj blizini ostrva Honšu, tako da vam ništa ne zaklanja pogled i sa utiskom da ste u providnoj kapsuli. Kada se umorite, pređete u neku od kabina za odmor koje su uređene kao sobe u boljim hotelima, a dva de luxe vagona opremljena su i kupatilom od aromatičnog čempresa.

najluksuzniji voz

U restoran-vagonu jela istočnog Japana serviraće vam vrhunski kuvari nagrađivani širom sveta, a dovoljno je reći da je izbor hrane i način pripreme dobio Michelin akreditaciju. Na meniju su plodovi mora, razne vrste ribe, sezonsko povrće, ali i francuska peciva, sendviči i supe, te najbolja italijanska pasta.

b57ae594-2fc4-11e7-8928-05b245c57f03_972x_153007

najluksuzniji voz

 

Kada se umorite od uživanja, samo pređete u neku od kabina za odmor ili u de luxe vagon u kojem je kupatilo od aromatičnog čempresa

Sve je jasno. I u trenucima kada se putnici umore od sightseeing impresija, čeka ih pravi živi perfomans Dark of Dead inspirisan tradicijom Zemlje izlazećeg sunca. Što se nas tiče, nema potrebe da izlazimo iz voza zbog dva kraća izleta, a ovako bismo mogli i mesec dana.

najluksuzniji voz

Prva tura putnika uživala je u ovom neobičnom putovanju početkom maja, a prema raspoloživim informacijama slobodnih mesta nema do aprila 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=U5erukCyqb0