08.03.2018.

12 fotografija zbog kojih želimo da renoviramo kupatilo

42 magazin
Pinterest

Pred prolećno renoviranje stana ili samo kupatila morate prvo da se inspirišite kako treba, zato smo pronašli najzanimljivije pločice za kupatilo koje kruže internetom

pločice

Ranije smo pričali o tome kako izgleda renoviranje kupatila kada ste sam svoj dizajner, pa verovatno znate šta vas čeka ako se upustite u to. Pre obilaska radnji, naručivanja pločica, dežuranja dok majstori rade da nešto ne omaše, ide najlepši deo – inspiracija. Možete sate da provedete na Pinterestu i čuvate najbolje primere, a mi smo za vas pregledali sve i napravili rezime. Ovih 12 stilova imate u ponudi kada sve saberete i oduzmete, a na vama je da se opredelite za jedan ili miks dva ili više. Pošto znamo da u ovom slučaju slike govore više od reči, krećemo!

THINK PINK!

1

Zamislite šećernu vunu ili sladoled od jagode i znate tačno o kojoj boji pričamo. U svetu dekoracije i enterijera roze je apsolutni trend ove sezone. I to ne važi samo za kupatilo, već i za nameštaj za dnevnu sobu, trpezariju, radni prostor. Ukratko, roze je pokorila ceo dom ako je suditi po magazinima. Možete je spojiti sa sivim zidovima, zlatnim metalnim detaljima, sa belom ili se opredeliti za total pink.

CRNO-BELO

pločice

Ako ne biste da eksperimentišete sa bojama i pripadnik ste minimalističkog stila, ne morate dalje od ovoga da idete – klasično bele pločice na zidovima i crne na podu jeste sve što vam treba. Ipak, predlažemo da se malo poigrate da ne biste dobili dosadno rešenje, pa tako neka fugne za bele pločice budu kontrastno crne, a na pločicama crne boje stavite bele fugne.

BOJA MORA

pločice

Tirkiznoplava ne pravi izbor za pločice u kupatilu jer to nekako dođe prirodan izbor kao boja vode i mora, zar ne? Birajte nekoliko različitih nijansi da biste dobili efekat boje mora kao na primeru. Tirkiz se odlično slaže sa sivim nijansama, bojom drveta, belom ako želite da vuče na Mediteran ili komplemetarnom narandžastom u vidu detalja.

KAO TAPETE

pločice

Nove tendencije nalažu da paterne treba provlačiti svuda gde možete u manjoj ili većoj količini, zato je naš predlog da se opredelite za jedan deo kupatila i tu stavite pločice koje spajaju retro i moderan stil.

BEZVREMENI MERMER

pločice

Ako ste mislili da je mermer zaboravljen materijal i spada u zastarelu kategoriju, grešite! On se vraća na velika vrata, ali u svojoj osnovnoj verziji da se vide sve njegove šare kao nekada. Mermerne pločice u beloj boji sa crnim šarama će se savršeno uklopiti sa prirodnim materijalima kao što je drvo.

MAROKANSKI STIL

pločice

Ne morate daleko da idete da biste Maroko doneli u vaš dom. Ceo svet je poludeo za pločicama u ovom stilu, pa ih možete pronaći u obližnjoj prodavnici ili naručiti online i za par sati (dok majstori postave) već ste u Maroku, bez pasoša!

DVA U JEDNOM

pločice

Ko kaže da morate da se opredelite za jedan tip pločica! Možete da se poigrate većim i manjim (u ovom slučaju klasičnim i mozaičnim) kako biste uneli malo dinamike u svoje kupatilo. Ovo primenjujte na malim površinama koje su udubljene kao na primeru i obradujte se ovom detalju svaki put kada uzmete toalet-papir ili kupku.

PUZZLE OD KERAMIKE

pločice

Slagalice nisu samo za klince! I mi odrasli možemo da se igramo puzzlama i to u kupatilu tako što ćemo slagati idealnu geometrijsku kombinaciju od pločica koje su zamišljene da se tako, pomalo custum koriste kao ove na fotografiji.

SVE NIJANSE CRNE

pločice

Male dimenzije pločica, takozvane mozaik, još uvek su na vrhu liste omiljenih modela, pa se varijacije na temu pojavljuju iz dana u dan. Mat sa teksturom u crnoj boji (ili sivoj) jesu pravi izbor ako je vaše kupatilo u neutralnim tonovima.

MEDITERANSKI DUH

pločice

Možda ste ovakve pločice viđali na moru, pa ako su vam se tamo dopale, nema razloga da ih ne uključite u svoj dom. Uostalom, možda se osetite kao na odmoru svaki put kad se tuširate, što da ne?

PLOČICE OD KAMENA

pločice

Verovatno ste već gazili po ovakvim pločicama jer je uobičajeno da se one koriste kao podne, budući da su nastale od ranijeg izlivanja cemenata preko kamenčića. Danas se koriste kao zidne i deo su gotovo svakog modernog enterijera poslednjih nekoliko godina.

CIK-CAK

pločice

Imate dve opcije kada je reč o primeni popularnog cik-caka: jedna je da pravougaone pločice umesto ravno ređate kao tzv. riblju kost (majstor će vas razumeti kada mu kažete), kao što se ređa parket. Druga opcija je da izaberete klasične četvrtaste pločice sa ovim paternom i ređate ih po šablonu.