11.05.2017.

LEPI FIĆA: 60 godina slatkog života

42 magazin
Promo

La vita e bella. Tako bi mogla da počne priča o Fiatu 500, legendarnom fići koji 60. rođendan slavi kao mladić i filmska zvezda

fiat

Od rodnog grada braće Lumière, Pariza, do mesta gde se održava najpoznatiji filmski festival, Kana – poput zvezde na crvenom tepihu, legendarni Fiat bio je obasut pažnjom. Svoju turneju ovaj vremešni mladić započeo je prošlog meseca u Italiji, sa ciljem da stigne do najlepših trgova Evrope i prikaže se ljubiteljima i kolekcionarima modela Fiat 500 iz prošlosti i sadašnjosti. Turneja 500 zauvek mlad deo je projekta kojim Fiat proslavlja 60 godina modela Fiat 500, legende koja čuva svoj identitet ostajući uvek savremena.

fiat

Francuska ruta turneje počela je 25. aprila u salonu FCA brendova Motor Village Rond-Point na Jelisejskim poljima u srcu Pariza, gde je, uz izložbe i kulturna dešavanja posvećena italijanskom stilu, ekskluzivni model Fiat 500, posvećen 60-godišnjem jubileju, nesumnjivo bio zvezda događaja, a izrađen u dvobojnoj Dolcevita karoseriji – kombinaciji troslojne bele i pastelne boje slonovače. Zato su mu posetioci i priredili doček kakav dolikuje filmskim zvezdama dok je stajao uz istorijske primerke Fiata 500, te mnoge reklamne proizvode posvećene legendarnom italijanskom automobilu.

Ekskluzivna i ograničena serija, dostupna samo kao kabriolet, odaje počast svom prethodniku

Sjajna mala zvezda zaputila se potom u Kan, u živopisni kvart Quai Saint-Pierre, jedan od najstarijih delova grada, nedaleko od mora i festivalsko-kongresne palate u kojoj se Kanski festival održava od 1947.

fiat

Upravo na kanskoj rivi oživljena je scena iz šezdesetih godina u kojoj su – kostimirani glumci, butik, šik kafe, nezaobilazni ulični prodavac novina iz tog vremena, ali i trio izvrsnih vozila – crveni Fiat 500 F (1969), plavi Fiat 500 L (1970) i žuti F 500 L (1971), te Vespa, skuter koji su vijale holivudske zvezde noću kroz Rim u filmu La Dolce Vita.

Poput istinske zvezde, sjajni mali automobil i dalje oduševljava svojim vanvremenskim stilom. Ekskluzivna i ograničena serija, dostupna samo kao kabriolet, odaje počast svom prethodniku kroz savremenu obradu stilskih atributa koji su ovaj automobil učinili svetski poznatim, poput vinilne instrument table, hromiranih elemenata na haubi i vintidž logotipa na prednjem delu, između hromiranih lajsni, kao i na zadnjim vratima i upravljaču. Retro detalji sreću se i u unutrašnjosti jubilarnog modela, uključujući kožne nabore u boji slonovače na tapacirungu, sa kontrastnim bordo šavovima, koji se slažu sa maskom instrument table i dvobojim patosnicama.

fiat

Fiat 500 nije vintidž objekat – on je uvek savremen, s inovacijama koje čuvaju tradiciju

A turneja 500 zauvek mlad nastavlja se posetom još jednoj fascinantnoj evropskoj zemlji i nastavlja priču Fiat 500 – automobila koji utiče na modu, društvo i stil života od 1957, koji je u međuvremenu postao legenda koja je prodata u oko šest miliona primeraka. Autentični mit na četiri točka.

https://www.youtube.com/watch?v=-Nh3VzUeuAA&feature=youtu.be