25.10.2017.

Revolucija u kuhinji – proleće usred zime

42 magazin
Promo

Kako se ne predati početnim simptomima zimske melanholije i svejednoće, pitanje je koje se nametne odmah pošto se miholjsko leto preinači u ranu zimu. Odgovor na to pitanje je prevencija i akcija – odmah i sada

pv-face-blender-smoothie

„Jao što bi mi prijao jedan fin zimzeleni smoothie“, to je bila prva misao kad sam otvorila oči. Ali već drugu misao o lepoti jutarnjeg buđenja svežinom pokosila je pomisao na oblake, duuugačak spisak obaveza i hladnoću. Ta pomisao pokrila me je i ušuškala toliko da je alarm išao na snooz sve dok moj stariji sin nije počeo da viče kako sam je kriva što će on zakasniti u školu.
Dobro jutro, zombirana ženo na rubu depresije. Zdravo, spisku obaveza u koje zurim kroz trepavice dok dve obične aktivnosti obavljam istovremeno i traljavo. Zbogom mleko koje kulja kraj šolje dok gledam kako se hleb u tosteru pretvara u dim. A gde ima dima, mora da se spreči požar. Početak zime mora se pretvoriti u lično proleće. Revolucija – odmah.

Prvo – ažurirati listu: zdrava ishrana i fizička aktivnost se sa nekog tamo začelja moraju vratiti na čelo spiska. Drugo – iskoristiti pomoć 21. veka, naći mašinu za pomoć u kuhinji jer ona je u stanju da mi pojede polovinu vremena. Treće – klincima demonstrirati Jumping Jack i druge jutarnje vežbe dok ta moja mašina – za koju sam se nadala da postoji – radi i otvara mi mogućnost da se vratim sebi.

Crveni aparat od kvalitetnog titanijuma zauzeo je mesto pregorelog tostera i mojoj kuhinji i odmah dao elegantno futuristički šmek koji volim

Tako sam nekako smislila, tražila, tražila i odmah sutradan eureka – našla sam poslednju reč tehnike, jedinstveni kuhinjski aparat Cooking Chef – mini-kuvara koji secka, meša i kuva za mene i moju porodicu, štedi mi vreme i dodaje novu dimenziju kuvanja u mojoj kući. Aparat napravljen za mene, iskrenog kulinarskog analfabetu i majku koja ne stiže sve.

Toliko sam bila srećna, da sam istoga trenutka kad sam se vratila sa posla napravila zimzeleni smuti od sveg postojećeg zelenog povrća i voća, popila ga za užinu i odmah krenula da pribavljam sastojke za pastu koja će čekati klince posle škole.

Crveni aparat od kvalitetnog titanijuma zauzeo je mesto pregorelog tostera i mojoj polurustičnoj kuhinji i odmah dao elegantno futuristički šmek koji volim. O njegovim eklektičnim performansama mogu da kažem samo – ima 20 dodataka – on je blender, seckalica, aparat za pravljenje sladoleda, paste, mašina za mlevenje mesa, mlin… On je 20 ličnosti sa preko 20 programa kuvanja!
Mašina je donela željenu revoluciju mom vremenu i zdravstvenim navikama, ona mi pomaže da iz kreveta poskočim i pripremim svakog jutra smoothie u drugoj boji, ceđeni sok i svež zdrav doručak mojim klincima dok im zajedno skačemo po kući.

Plus, pomaže mi da jednostavno kreiraam 100 različitih obroka, a uz funkciju „brze recepture“ brzinski spremam popularna 30-minutna jela, dok me ekran aparata vodi kroz svaku fazu procesa kuvanja.

U asortimanu Kenwood kMix su stojeći mikser, ručni mikser, ketler, toster, aparat za kafu, a ja želim sve da ih posedujem.

Da li sam vam rekla da se sve moje jutarnje misli već danima ostvaruju i da na telefonu više ne koristim opciju snooz? Nisam? E, sad jesam.

pv-face-batteur-k-tarte-aux-fruits