19.12.2016.

Katy The Cook kuva s emocijama

Katy the Cook postokolac TVKitchen

Jer krofne su krive za kulinarski put kojim je krenula

Njeno kulinarsko putešestvije počelo je s krofnama, i sve što sprema – sprema s emocijama i velikim srcem. Katy The Cook govori o receptima (naravno), susretima s slavnim kuvarima i o humanitarnom slatkom bazaru na kojem učestvuje s kolegama kuvarima…
Pročitala sam na tvom blogu u okviru portala Kitchen TV da si kao dete mrzela kuvanje i da si prve oprezne kulinarske korake pravila od 16. godine. Kako si uspela mržnju prema šporetu da preobratiš u ljubav?
Ne bih ja to nazvala mržnjom, pre možda tugom za divnim porodičnim trenucima provedenim za kuhinjskim stolom u krugu porodice, koji mi je surovo oduzet… tako da niko ne voli ono što ga boli. Na nesreću, zadesila nas je porodična tragedija posle koje je svako morao sam da se snalazi, a do tada je nana bila ta koja nas je sve držala na okupu kao šef kuhinje. Tako da sam praktično od 17. bila primorana da se snađem sama za sve, pa i za hranu. Međutim, posle nekoliki godina, usled stresnog posla, morala sam da nađem sebi neki ventil, i to je postala kuhinja, a i moj sin me je kritikovao često zbog nespremanja slatkiša. I tako je sve krenulo od krofni!

Rudolph van Veen mi je rekao da jednostavno počnem da se bavim hranom – ukoliko me to čini srećnom i da je to recept za uspeh, da sve radiš samo srcem

Pratiš li TV emisije svetskih poznatih kuvara, poput Jammyja, Rudolpha & Co?
Pratim skoro sve. Mislim da čovek stalno treba da nadograđuje svoje znanje, nije važno koja je oblast u pitanju. Redovno gledam Rudolpha, koga sam imala sreće da upoznam i ukradem mu par trikova za slatkiše. Divan čovek i jako dobar kuvar sa neverovatnim pogledom na svet. U nekom momentu mi je ustupio svoju dresir-kesu i rekao mi da jednostavno počnem da se bavim hranom, ukoliko me to čini srećnom, te da je to recept za uspeh, da sve radiš samo srcem. Nakon tog susreta, još jednom sam imala sreće, pa sam upoznala i našeg Lepog Brku, koji mi je otvorio put do projekta zvanog Kitchen TV i koji je još uvek moja najveća podrška kroz to isto putovanje. Pravo je zadovoljstvo raditi sa Brkom, što zbog strpljenja koje ima za svako pitanje i potpitanje, što zbog znanja i iskustva koje nema problem da podeli na najbolji mogući način.

Da li možemo uskoro da gledamo tvoje kuvanje uživo?
Ja se nadam da ćete uskoro biti moji gosti da li na nekom snimanju ili restoranu, to ćemo već videti, a ono što ćete sigurno moći je da 25. decembra od 13 do 17 časova dođete u TC Stadion na humanitarni slatki bazar, gde ćete probati moje kolače, koje ću praviti za Marija.

O kakvoj humanitarnoj akciji je reč? I ko još od tvojih kolega kuvara učestvuje u njoj?
To je jedna predivna inicijativa nekoliko prijatelja, koji su rešili da učine sve što je potrebno da njihov drug Mario ponovo bude zdrav. Jako su blizu sumi od 170.000 evra, koliko je potrebno kako bi Mario otišao na lečenje u Izrael, i mi smo rešili da budemo deo te hrabre priče. Radi se o akciji poznatijoj kao #poštoživot, ovoga puta je to #poštokolač, u kojoj će učestvovati TV lica Kitchen TV-a. Kolače će napraviti i prodavati autori emisija Gastronomad Lepi Brka, Šefice, Ukusi Azije, ja, kao i svi ljudi koji su deo Kitchen TV-a i TC Stadion.

Tvoji planovi u 2017? Mi ti želimo rasprodat veliki tiraž kuvara pod nazivom Katy The Cook Cool recepti!
Hvala na divnim željama, možda se i vidimo na sledećem sajmu knjiga! Plan je da snimim još barem dve sezone Kuvati sa emocijama, što je naziv moje emisije, i da to pretočim i u kuvar, ali tu je i želja da ti isti recepti dobiju mesto u meniju nekog malog, intimnog restorana. Kažu da sreća prati hrabre, pa videćemo.

#poštokolač