16.05.2019.

Kako najbolje potrošiti 200 evra

42 magazin
Promo

Bilo da ste ih pronašli na ulici, dobili na lutriji, otkrili skriveni (od sebe ili drugih) štek ili jednostavno imate 200 evra viška na raspolaganju, evo 10 ideja kako da ih potrošite

Kada imate 50 ili 100 evra, to se baš i ne računa kao višak, zar ne? Potrošite ih brzinom svetlosti u restoranu, supermarketu, na odeću, kozmetiku ili gorivo za vikend-putovanje i kao da ih nije ni bilo. S druge strane, 500 ili više evra je već ozbiljnija suma, pa ipak nešto duže razmišljate o tome gde će otploviti, baš zato smo odabrali iznos od 200 evra kao potencijalni budžet za kreativni trošak. Da se nađemo na zlatnoj sredini! I sada sledi pitanje – šta sve može da se dobije za taj novac? Mi smo se iznenadili istražujući odgovore! Od kafe, preko venčanice, pa sve do automobila! Ne verujete? Evo liste dokaza:

1

200 evra

Počinjemo od kafe! Za 200 evra možete kupiti oko 100 kafa u Starbucksu. Ako spremate ispite u grupi od sto ljudi, radite sa velikim timom na projektu ili želite da boostujete svoje zaposlene ili kolege od ranog jutra, ovo nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uz to, kako je to praksa u Starbucksu, svako dobija kartonsku šoljicu kafe sa svojim imenom. Ostaje pitanje – kapućino, makijato ili amerikano ili ipak nešto pametnije za ove pare. Ipak idemo dalje!

2

I dok tragamo dalje, pauziramo uz Instagram, a kad smo kod društvenih mreža i selfija, evo jedne offline selfi igračke! Canon štampač Selphy CP 1300, čija je cena oko 15.990 dinara + kertridži i foto-papir za oko 6.000 dinara na kraju se uklapa u naš budžet od 200 evra. Ovo verovatno niko normalan ne bi sebi kupio, ali je kao poklon odličan izbor, verujte testirali smo! Naime, reč je mini-štampaču koji izbacuje fotografije kao iz foto-radnje u veličini 10 x 15 cm na sjajnom papiru i u samo nekoliko sekundi vaša fotka je spremna za ram! Evo još jedne primene: napravite žurku, večeru ili okupljanje i povežite goste putem Wi-Fi mreže, pa neka svako štampa sa telefona fotografije nastale te večeri i ponese sa sobom unikatni memento na vašu žurku. Dakle, mali photo-boot + laboratorija za razvijanje + super zabava dok gledate kako se nanose boje na štamparskom papiru, najpre crvena, magenta, žuta i crna. I eto, 200 evra, osmeh i ptičica – škljoc!

3

Top lista venčanica za maj 2019.

Venčanje vam možda zvuči kao apokaliptični udar na kućni budžet, a venčanica iz snova je miljama daleko od vašeg novčanika. I to samo pronašli za 200 evra ili 25.000 dinara! Imate sreće jer je trenutno promotivna akcija u toku u Odiva Wedding Dresses salonima. Venčanice koje potpisuju svetski poznati brendovi sada su na prolećnoj akciji, pa birajte u koju uskačete odmah! Ovo bi vas inače koštalo nekoliko stotina više, ali srećom trenutno je akcija koja se uklapa u naš budžet!

4

200 evra

Šta kažete na akvarijum? Predlažemo da birate zlatne ribice, pa neka vam one ispune ostale želje!

5

200 evra

Ako ste već radoholičar i želite da investirate, predlažemo radni sto i stolicu. Zavisno od ploče koju odaberete, njenih dimenzija i materijala, te od nogara na kojima će ona stajati varira cena, ali recimo sto bi vam izašao oko 10.000 dinara. Dobra stolica može da se nađe za 16.000 dinara. I vaših 200 evra otišlo je na račun Ikee, a dobili ste radni kutak.

6

Leto nam je iza ćoška, pa ako se pitate kako da smršate koji kilogram i spremite se za bikini sezonu, imamo odličan predlog za ovaj novac. Možete ga realizovati samostalno ili u paru ako vam treba podrška. Zaboravite na hranu, bukvalno! Probajte detoks pomoću ColdPressok sokova koji zamenjuju regularne obroke. Imate pet bočica od po pola litra na raspolaganju koji zamenjuju čvrstu hranu, uz to unosite oko devet kilograma voća voća i povrća i dovoljno kalorija koji vam daju dovoljno energije da možete i u teretanu. Osam dana ili četiri dana za dve osobe, pa vi dodajte za kupaći sledećeg meseca.

7

200 evra

A možete i da se častite čokoladom kako dolikuje hedonizmu. I to ručno pravljenim pralinama koje sami birate na licu mesta, a napravljene su od najkvalitetnije čokolade i lešnika, badema, višanja, ruma, oraga, marcipana… i svega čega se setite. San Marina čokolada za iznos od 200 evra je teška oko pet kilograma, a u 100 grama ide oko osam-deset pralina. A vi nam javite koliko je ukupno pralina u pet kilograma!

8

Masaža čokoladom

Pomenutu sumu treba potrošiti na antistres terapiju, pa će vam tih 200 evra nakon kvalitetne masaže i dana provedenog u spa centru biti kao da ste potrošili 1.000 evra, jer ćete iz minuta u minut ugađajući sebi dok vas masiraju toplom čokoladom, vulkanskim kamenjem ili pilingom razmišljati kako ovo vredi, što bi naš narod rekao – za sve pare!

9

200 evra

A šta kažete na letovanje! Grčka ostrva ili obilazak Italije, doduše autobusom, ali kada već ležite na plaži, nećete mnogo razmišljati da li ste stigli kolima, avionom prve klase ili busom. Iskoristite first minute ponude jer će cena aranžmana uskoro biti za bar trećinu veća.

10

200 evra

Kad smo već kod putovanja, došli smo do ponude koja se ne odbija! Naime, za dobro putovanje, pogotovo za one koji u putovanju uživaju otkad zaključaju vrata svog doma treba vam dooobar auto, pouzdan, lep i po mogućstvu nov, a i to može! Pitate se da li smo još uvek u ovoj temi? Nov auto za 200 evra? Da, da, tu smo! I mi smo pitali dva puta dok se nismo konačno uverili! Novi koncept vožnje 500 za 200 daje mogućnost da za samo 200 evra odmah uskočimo u novi Fiat 500 i da razmišljamo samo o gorivu jer u ovu cenu od 200 evra  tokom 13 meseci uključeni su registracija, set guma, redovan servis i, pazite sad – kasko osiguranje! I tu se ova ponuda ne završava jer za 13 meseci možete da odaberete novi Fiat 500 u boji koja se tog trenutka slaže uz lifestyle.
Sada tražimo društvo i novu destinaciju jer bolju ponudu na temu kako potrošiti 200 evra nismo našli od ove – novi auto, i to legendarni Fiat 500 definitivno je premašio naša očekivanja, pa će čokoladne praline i kafa sačekati neku drugu priliku.