05.02.2017.

Future Tech

42magazin
Promo

Zamislite: dron koji staje u džep, telefon sa večnom baterijom, tablet koji je ujedno i konzola za igrice…

Znate šta? Sve ove zamisli se ostvaruju u godini pred nama, a mi izdvajamo 5 gedžeta s navedenim performansama koje bismo želeli da testiramo (i prisvojimo!).

nintendoswitch_hardware2-03 u 1 – tablet, konzola i sreća

Uskoro će zabava moći da nas prati, gde god da smo. Nintendo Switch je novi komad hardvera iz Nintenda – pomalo tablet, pomalo konzola, skroz drugačiji. Srce uređaja je tablet sa modularnim kontrolorima koji se po potrebi mogu odvojiti i postati džojpedi ili kinetički kontroleri za iskustvo slično  Nintendo Wii-ju. Uz uređaj dolazi i dok koji omogućava lako povezivanje sa velikim displejima.

Personalni zmaj

Džepni dron za selfije nije samo za selfije, već pravi mali kineski zmaj sa kamerom koja snima 4K video, stabilizacijom slike po tri ose, snapdragon quad-core procesorom, izmenjivom baterijom, sonarom i optičkim senzorom za letenje u tesnim prostorim. Face-tracking tehnologija omogućava ovom malom špijunu da vas diskretno prati i dokumentuje trivijalnost vašeg života u neslućenim detaljima.

Digital detox

Na ispuštate telefon iz ruke? Kako kaže proizvođač švajcarskog “glupog telefona” nove generacije “što su naši telefoni sposobniji, to više zahtevaju od nas”. Isključite se sa stilom i usmerite svoju pažnju na ono što je važno, tu oko vas, baš u ovom trenutku!

punkt-mp01-03

The Punkt. MP 01 je stylish, kvalitetno izrađen telefon, modernog i jednostavnog dizajna, kako unutra tako i spolja. S njim možete telefonirati i slati sms poruke. To je sve.

I da, nije loše znati – pošto je nov, a retro, nikada ne može da zastari. Eventualno bude zamenjen boljim retro modelom?

Power Potion

A za one koji ipak ne odustaju od svojih “pametnih telefona” tu je Philips prenosna baterija sa Lightning port-om za novije iOS uređaje:

phillips-power-potion-3000

Ugrađana baterija od 3000 mAh je dovoljna da u potpunosti povrati svagu vašem iPhone 6S telefonu.

Tehnologija maskirana u komad nameštaja

Složićete se da danas skoro svaku dnevnu sobu krasi display velike dijagonale i jarkih boja. Ali zašto ne biste bili korak ispred drugih? Zapanjite prijatelje televizorom koji je jednako komad nameštaja kao i multimedijalni uređaj – Samsung Serif TV.

https://www.youtube.com/watch?v=0QYF5TF_sdQ