17.12.2016.

Safety vodič za ugodan i siguran odmor

ngwqkwmgh94-kevin-lee

Mogućnost da dobijete isti odgovor na pitanje kako bi izgledalo vaše savršeno putovanje tokom praznika ne mora se poklopiti sa mišljenjem većine ljudi, ali stroprocentna je šansa da će se većina složiti da problemi sa novcem na najneprijatnijii način ugrožavaju potrebu i potragu za odmorom i uživanjem. Međutim, savremenim metodama plaćanja se nezgode poput krađe, gubitka novčanika ili nestanka keša mogu ako ne ukloniti, a onda u velikoj meri ublažiti i lakše rešiti. U skladu sa tim, kompanija Visa Inc. pripremila je priručnik za sve korisnike kartica, želeći da svojim klijentima odmor učini još lagodnijim i sigurnijim.

Putujte sigurno Nosite torbu sa kaišem preko ramena ili ruksak. U slučaju da upadnete u gužvu, vaše ruke biće slobodne da sačuvate vaše lične stvari.
Delite informacije Obavestite banku koja je izdavalac vaše kartice o tome gde putujete i koliko dugo ćete koristiti vašu Visa karticu.
Imajte plan B Zabeležite broj vaše platne kartice, stanje na računu, brojeve telefona banke koja vam je izdala karticu i čuvajte ove informacije na sigurnom mestu u slučaju nepredviđenih okolnosti.
Budite oprezni Čuvajte sve potvrde o transakcijama i proveravajte stanje vašeg računa. U slučaju da uočite sumnjive transakcije odmah se javite vašoj banci.
Trošenje novca Koristite karticu na siguran način. Neka vam kartica tokom kupovine ili plaćanja uvek bude u vidokrugu. Vodite računa o tome da dobijete svoju karticu nazad odmah nakon plaćanja.
Vodite računa o svojoj kartici Izbegavajte da karticu ostavljate na poslu, u hotelskoj sobi, prostorijama za rekreaciju ili zaključanom/otključanom automobilu. Koristite hotelski sef. Prekrijte tastaturu kada ukucavate PIN, a ukoliko uočite bilo kakve nepravilnosti, otkažite transakciju i prijavite situaciju banci koja je izdavalac vaše kartice. U slučaju krađe ili gubitka kartice odmah kontaktirajte sa vašom bankom i zatražite da vam izdaju novu karticu.

Imajte plan B Zabeležite broj vaše platne kartice, stanje na računu, brojeve telefona banke koja vam je izdala karticu i čuvajte ove informacije na sigurnom mestu u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Čuvajte PIN na sigurnom Nikada ne zapisujte vaš lični identifikacioni broj (PIN) – zapamtite ga i ne delite ni sa kim.
Plastika ne papir Razmislite o korišćenju kreditne kartice ili putne prepaid kartice umesto da nosite veliku sumu novca sa sobom. Ukoliko vam treba novac, kao alternativu možete upotrebiti debitnu karticu kako biste podigli malu svotu novca sa bankomata. Izbegavajte bankomate koji se nalaze na mestima koja su slabo osvetljena ili zavučena.

Za više informacija posetite: www.corporate.visa.com, http://www.rs.visa.com, https://www.facebook.com/VisaSerbia