15.02.2019.

Marija Mitrović: VIRTUS nagrada podstiče filantropiju

Trag fondacija
Promo

Otvoren konkurs za VIRTUS nagradu, koja već 12 godina ne dozvoljava da dobro ostane skriveno.
Požurite, kandidujte filantrope u pet kategorija!

VIRTUS nagrada

Ljudi dobrog srca osete veliko zadovoljstvo kada pomognu drugima i takva dela nas uvek navedu na razmišljanje o tome šta jesmo i šta dodatno možemo učiniti da svet oko nas učinimo još boljim. Dodela VIRTUS nagrade za filantropiju nas svake godine iznova podseti da je dobrota uzajamna i da nema malih i velikih davanja.

Direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije Marija Mitrović kaže da je ta fondacija uspostavila VIRTUS nagradu sa željom da posebno istakne one koji, na najbolji način, oblikuju vrednosti u našem društvu i dodaje: „VIRTUS nagrada je, u proteklih 12 godina, ukazala na mnoštvo primera dobročinstva oko nas i dala nam veru u to da se solidarnost i podrška još uvek nalaze u temeljima našeg društva, zbog čega neumorno radimo na tome da dobro ne ostane skriveno.“

Koji su osnovi kriterijumi za proglašenje pobednika?
Najvažniji je da je podrška bila upućena neprofitnoj organizaciji ili instituciji za aktivnost od opšteg društvenog značaja koja je obuhvatila veći broj korisnika i doprinela dugoročnom razvoju zajednice u kojoj je sprovedena. U tom smislu, važno je da je aktivnost do momenta prijave već imala jasne i merljive rezultate. Žiri u obzir ne uzima samo finansijski doprinos već su izuzetno važni i drugi oblici podrške, kao što su prenos znanja i veština, pomoć u robi i materijalu i volonterski rad.

VIRTUS nagrada

Za koje se kategorije dele nagrade?
Nagrade će kao i ranijih godina biti dodeljene u pet glavnih kategorija. Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji. Nezavisni žiri svake godine dodeli i poneko posebno priznanje, tako da uvek postoji mogućnost da nekog nagradimo za volontiranje, najinovativniji projekat, najbolju kampanju ili neku drugu vrstu specifičnog doprinosa koji nije pokriven glavnim kategorijama.

VIRTUS nagrada je, u proteklih 12 godina, ukazala na mnoštvo primera dobročinstva oko nas i dala nam veru u to da su solidarnost i podrška još uvek u temeljima našeg društva, zbog čega neumorno radimo na tome da dobro ne ostane skriveno

Ko ima pravo učešća, a ko može da nominuje?
Za nagrade se mogu nominovati domaće i strane korporacije, odnosno njihovi ogranci koji posluju kod nas, privatna mala i srednja preduzeća, javna i državna preduzeća, medijske kuće, korporativni fondovi i fondacije, kao i pojedinačni darodavci koji su tokom 2018. godine podržali neku društvenu ili neprofitnu akciju ili organizaciju. Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave ne mogu konkurisati za nagrade. U prijavnim obrascima one se mogu navesti samo kao partneri kompanije ili pojedinca koji su nosioci aktivnosti. Njih mogu da nominuju svi zainteresovani građani, neprofitne organizacije, mediji, PR agencije, marketinške agencije. Želela bih da istaknem da se kompanije, preduzeća ili pojedinci mogu prijaviti sami popunjavanjem formulara koji se nalazi na našem sajtu, ali mogu se prijaviti za više kategorija istovremeno.

Prijava za ovogodišnji konkurs počela je 21. januara i trajaće sve do 19. februara 2019. godine. Više informacija o prijavi i samoj nagradi možete pronaći na sledećem linku.