30.03.2017.

41. #belgradefashionweek

42magazin
Belgrade Fashion Week

Beogradska nedelja mode je počela, ako se ne vidimo u prvom redu, nalazimo se ovde!

v-a 42 magazin moda

Foto: Vladimir Arsenijević

Dan 1.

41. Belgrade Fashion Week počeo je 28. marta u 19 časova svečanim otvaranjem u Belexpocentru. Revija koja je otvorila domaću modnu scenu bila je upravo ona sa predstavnicima okolnih zemalja – Finale Fashion Scout SEE Southeast Europe Fashion Showcase kao finalna revija konkursa na kome se takmičilo 12 dizajnera iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije. Nakon što su prošetali modeli s potpisom Ane Jelinić, Petlja Zoreca, Price on Request, Shaleva Couture, Ane Tošić Trajković i Lade Dragović, Nedelja mode je zvanično počela.

Foto: Bogdan Petrović

Foto: Bogdan Petrović

O pobedniku je odlučio internacionalni žiri Martin Roberts, osnivač Fashion Scouta, Hilary Alexander, poznata britanska novinarka, i Adrien Yakimov Roberts, direktor Accademia Costume e Moda iz Rima. Ovo prvo veče proteklo je u znaku dobitnice nagrade naše dizajnerke Nevene Ivanović, koja stoji iza NEO Designa.

neo 42 magazin moda novena ivanovic

NEO Design-Nevena Ivanović

Pošto je dobitnicu dočekao gromoglasan aplauz publike, selimo se u viziju modne kuće Mona, čije modele inspiriše Italija i Firenca.

42 magazin mona modna kuca nedelja mode bfv

Foto: David Đorđević

Dan 2.

Drugi dan #bfw protekao je u tri faze, i to najpre revijom Belgrade Design Districta, gde su svoje modele za najnoviju sezonu predstavili Vesna Kracanović, Aleksandra Lalić, GetUp Jasmina Vujović, Atelje Alternativa by Daniela Glišić i Budislava Keković.

design-district

Budislava Keković, Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović

O tome koliko je ova revija privukla pažnju, mogli ste da primetite nekoliko minuta nakon 19 sati jer su svi modni ljubitelji naizmenično šerovali fotografije devojaka iz bekstejdža ili sačekali koračanje za live na Instagramu, a sve sa #bfw.

17554146_1385457178159027_2507028996394327_n

Foto: Jelena Simonović

Nedovoljno vremena da se stišaju komentari i lajkovi, a već je počela revija muške mode Martini Vesto, iza koje stoji Boško Jakovljević, a zatim je usledila Bojana Jovetić sa svojim razigranim koloritom i obradom poslednjeg svetskog trenda, gde je karner u fokusu.

02

Aleksandre & Yovane Zistakis, Bojana Jovetić, Aleksandre & Yovane Zistakis

Da ovaj trend dominira kako internacionalno, tako i lokalno, potvrđuje revija Aleksandre & Yovane Zistakis. Potom je usledila Tijana Žunić sa lepršavim modelima i siluetom koja akcentuje struk.

17553978_1385460621492016_8393807210007902888_n

Foto: Senka Đorđević

I za kraj, kako sati odmiču i bliži se noć, jasno je da je vreme za donji veš. Halteri, čipka i modeli koju ističu najjače ženske adute prikazani su u izvođenju autorske revije Damsel in Distress.

damsel

Damsel in Distress

Vidimo se večeras!