31.03.2017.

41. #belgradefashionweek – dan 3.

42magazin
Belgrade Fashion Week

Pitate se šta se desilo treće večeri na Beogradskoj nedelji mode?

opjsimonovic

Foto: Jelena Simonović

Ako bi veče bilo obojeno jednom bojom, jasno vam je već na prvi pogled sa fotografija da je posredi crvena. A zašto? Pored toga što je crvena svake modne sezone dominantna kada je reč o trendovima na reviji, od sinoć njen povod je humanost. Naime, Hemofarm fondacija i agencija Cllick organizovali su humanitarnu reviju Oboji u crveno – svim srcem posvećenu prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Neka humanost bude u modi, a crvene haljine – šifra koja čuva srce poruka je koju su poslali.

1

Čak 17 renomiranih domaćih dizajnera odazvalo se i pokazalo svoju verziju crvene koja za njih znači ljubav, strast, uzbuđenje, al ii uzbunu koja, kada je reč o bolestima srca, mora sve da nas razbudi. Svoje modele predstavili su Ana Ljubinković, Alexandar Nikolich, Biljana Tipsarević, Boško Jakovljević, Boris Čakširan, Dejana Momčilović, Dragana Ognjenović, Iva Stefanović, Jelena Stefanović, Jovana Marković, Marija Sinđelić, Marko Mitanovski, Predrag Đuknić, Svetlana Jaćović, Valentina Obradović, Vlada Savić i Verica Rakočević. Kako ove bolesti najčešće pogađaju starije od 50 godina, u skladu sa tim i javne ličnosti koje su nosile crvene modele bile su uglavnom tih godina, a među njima su se našli Tamara Bakić, Snežana Savić, Lokica Stefanović, Ana Sofrenović, Tanja Petrović, Suzana Petričević, Suzana Mančić, Dubravka Marković, Biljana Krstić, Nela Mihajlović, Jelena Tinska, Katarina Gojković, Mira Hreljac, Katarina Gromilić i Jelena Gavrilović.

2

Sonja Jocić

Nastavak večeri bio je u znaku Sonje Jocić, koja je još jednom opravdala sva priznanja koja stižu na adresu njenog dizajna.

belgrade fashion week

Sonja Jocić

Ukoliko želite da pređemo na mušku modu, ne morate više da čekate jer došao je red na revije muških modela.

6

Darko Milojević

Svoje kreacije za jaču polovinu predstavili su Darko Milojević, Milica Ratković i Omaya Homme. A da žene mogu da se prepoznaju u muškom kroju, govori izlazak Zipa Yome, koja je pokazala da sako i pantalone ne poznaju pol.

7

Milica Ratković, Darko Milojević i Omaya Homme

Kraj večeri obeležilo je filane konkursa B Future za studente modnog dizajna i nove mlade dizajnere.

open

Foto: Marija Đorđević

Zahvaljujući ovom konkursu prethodnih sezona iznedreno je više mladih dizajnera, a ova revija je još jednom pokazala inovativne ideje i svež pristup modnom dizajnu.

8

Anica Jovanović, Sofija Mitrović, Teodora Pasalić