30.03.2017.

Italijanska estetika na srpski način

42magazin
Promo

Moninom kolekcijom za proleće-leto 2017. otvorena je 41. Nedelja mode u Beogradu, a ako po naslovu niste pretpostavili šta je inspiracija, pogađajte još jednom – Firenca!

0142 magazin modena kuca mona nedelja mode beograd bfs

Svi znamo kako zanosno izgledaju Italijanke, naročito Sicilijanke, ali ovoga puta ne idemo tako daleko,  da ne kažem južno, jer je inspiracija modne kuće Mona za kolekciju kojom je otvoren 41. #bfw veličanstvena Firenca. Ukoliko ste bar jednom zakoračili na tlo ovog grada, onda vam je jasno i zašto, jer ornamentika arhitekture iz perioda renesanse nikog ne ostavlja ravnodušnim, a tako je i sa kreativnim timom modne kuće Mona, u čijem sastavu su dizajneri Ana Leković, Kristina Gajić, Marina Korać, Ana Pavlović i Ana Tara Radonjić.

modna kuca mona nedelja mode beograd bfs 42magazin

Možda vam se čini na prvu loptu da srpske žene nisu vatrene kao italijanke, ali razmislite još jednom i samo dodajte ovoj slici more. Ako vam je teško da zamislite more u Srbiji, ni ne morate jer nova kolekcija podseća upravo na plavetnilo i Mediteran svojim desenima i kombinacijom plave i bele, i već se javlja miris leta. Ali nije samo strastvena strana prisutna, već i ona druga nezaobilazna kod žena, a to je upravo ona romantična i nežna. Za nju su rezervisani pastelni tonovi, bež, puder-roze i bela i nezaobilazna čipka koja naglašava ženstvenu stranu.

Osim najkvalitetnijih prirodnih materijala, viskoze, čipke i pamuka, još jedan nikako ne smete zaobići da zaokružite stilsku celinu, a to je koža! Ona je zaštitni znak brenda koji to radi sa decenijskim iskustvom na našem tržištu, pa tako odevnu kolekciju stilski prate tašne u mikro ili XL dimenzijama kao finial touch svakom stajlingu!

Kako je protekla revija na kojoj je predstavljena vizija žene za proleće-leto 2017. u Moninom izvođenju, govori gromoglasan aplauz na kraju, #modnakućamona na Instagramu, ali i broj poznatih ličnosti koje su zauzele svoje mesto u prvom redu.

2modna kuca mona asok murti 42 magazin nedelja mode