19.09.2017.

1, 2, 3, bang! London Fashion Week

42 magazin
Instagram, Profimedia, Pinterest

Ovo su modne slike koje nam šalje London, spremni?

open

Dok traje modna groznica iz nedelje u nedelju, hvatamo svaki detalj što s revija i iz prvih redova, što iz bekstejdža i sa ulica. A kada se sve završi, u glavi ostaju najupečatljivije slike, odnosno oni dizajneri koji su ostavili najjači utisak. Ove nedelje London je bio prestonica modnog univerzuma, a u naša top 3 ušli su Burberry, Mary Katrantzou i J. W. Anderson, evo i zašto.

Burberry

3

Čuveni trenč s Burberry etiketom, osim što je neprevaziđen komad, on je skoro sinonim za London, ali i za ovu modnu kuću. Iz godine u godinu kroj se pomerao, redizajnirao i ponovo vraćao na isto. Tako je i sada, samo je akcenat na kariranom desenu. No, iako nismo uvek mogli da pretpostavimo kako će izgledati klasični i inovativni modeli jedne Burberry kolekcije, bar smo mogli da je smestimo u kategoriju kome je ona namenjena. A u proleće-leto 2018. Christopher Bailey okreće se mlađoj populaciji, pa su modeli stilizovani tako da ostave kul, a ne uštogljen utisak. To potvrđuju i reči samog dizajnera koji kaže da je želeo da bude više iskren, a manje ukočen, da sve izgleda realno i urbano – kao na ulici.

London Fashion Week

Mary Katrantzou

London Fashion Week

Vreme je za vatromet boja, printove i florale kako to proleće diktira. Svojom kolekcijom dizajnerka je deo fantazije iz svoje mašte prenela na pistu. To je obično klizav teren, pa se svedemo na haljine a la Lepotica i Zver, što ovde apsolutno nije slučaj. Iako bi mnogi umetnici želeli da budu rasterećeni i stvaraju poput petogodišnjaka, ona je jedan od njih, samo malo drugačija. Za ove modele ona se zapitala kako bi dečji crteži i njihove male kule od kockica izgledale kada se provuku kroz segment visoke mode. Hmmm, visoka moda i Lego kocke, pa zašto da ne! Rezultat su modeli koje vidite u galeriji.

London Fashion Week

J. W. Anderson

London Fashion Week

Normalno, smireno i mono- jesu dve reči i jedan prefiks kojima dizajner opisuje svoju kolekciju. Kako kaže, medijska histerija te nekad natera da zastaneš, povučeš se i vratiš osnovama koje su ti dobro poznate. To je i uradio sa svojom kolekcijom, sveo je sve na suštinu i rešio se suvišnih detalja koji su prolazni. Na jednostavnim krojevima J. W. Anderson ponovo je uspeo da svi online pogledi i oči iz prvog reda budu upereni u njegov rad.

London Fashion Week

Vidimo se u Milanu!