06.11.2017.

42. Belgrade Fashion Week

42 magazin
Đorđe Tomić, Katarina Milošević, David Đorđević

Verovatno znate da je upravo završen BFW, a za slučaj da ste ga propustili, ovo su najjači utisci

22894166_1592679887436754_3175199843217653673_n

Foto: Katarina Milošević

Već na samom svečanom otvaranju ostali smo spuštene vilice kada su zakoračili modeli sa potpisom Dode Komad. Mnoštvo printova, bogatih materijala i kolora stilizovanih do perfekcije sa naglašenim aksesoarima, ali bez kompromisa na krojevima osnovnih modela, ostavilo je snažan utisak. To potvrđuju sve društvene mreže, ali i publika koja je aplauzom pozdravila modele. Kolekciju Mimikrija karakterišu materijali kao što su vuna i svila, a dizajnerka se vešto poigrava svim umetnostima koje transponuje kroz modu.

42. belgrade fashion week

Doda Komad; Foto: Đorđe Tomić

Naredne dve večeri prošle su znaku dve mlade dizajnerke – Sonje Jocić, koja je još jednom potvrdila mnogobrojna internacionalna priznanja u svom dosadašnjem radu.

42 belgrade fashion week

Sonja Jocić, backstage; Foto: David Đorđević

Ali i Ane Trošić Trajković koja je za razliku od svedenog Sonjinog kolorita pokazala hrabro poigravanje jarkim bojama, teksturama, trendovima prošlih i sadašnjih vremena, a make-up je zaokružio lutkastu priču.

42. belgrade fashion week

Ana Trošić Trajković; Foto: Đorđe Tomić

Sa novom nedeljom dolazile su nove revije od kojih su svi željno iščekivali Nevenu Ivanović i Neo Design svet, koji je osim, uz pokazane modele, obojio čitavu atmosferu muzičkom i igračkom pozadinom. Posle izvanrednog uspeha na London Fashion Weeku dizajnerka je beogradskoj publici predstavila kolekciju Atheneo. Revija o kojoj je pisao britanski Vogue pokupila je sve simpatije prisutnih.

42. belgrade fashion week

Neo Design; Foto: Đorđe Tomić

Belgrade Design Distict predstavio se kroz rad šest dizajnerki koje su, svaka na svoj način, različitim pristupom pokazale da Beograd krije raznoliku, ali kompletnu dizajnersku liniju. Vesna Kracanović, Aleksandra Lalić, Jasmina Vujović, Budislava Keković, Milena Radović i Dejana Momčilović demonstrirale su svoje individualnosti kroz nekoliko modela sa njihovim potpisom.

42 belgrade fashion week

Aleksandra Lalić; Foto: Đorđe Tomić

Za reviju autorke mode već po navici spremni iščekujemo modne komade koji će nas pomeriti sa linije klasike, što se i dogodilo. Ivana Pilja predstavila je nove modele inspirisane geometrijskim ali i prirodnim pojavama, a celoj atmosferi doprineo je i muzički momenat Lukea Blacka, pa je utisak tehno opere podigao veče na viši nivo.

003

Ivana Pilja; Foto: Đorđe Tomić

Vidimo se sledeće godine!