28.11.2016.

Modna evolucija Melanije Trump u osam slika

Lara Milanović
Profimedia, Shutterstock, Splash

Prva dama Amerike definitivno je – doduše, manje no njen muž od svojih prethodnika – drugačija od svojih prethodnica. Iako je jednom prilikom izjavila da će, ukoliko nekim čudom (a znamo da se u Americi čuda dešavaju svaki dan) Donald postane predsednik Amerike, ona biti skromnija prva dama čak i od Betty Ford, Melania je daleko od skromne žene iz američkog predgrađa.

Za početak, ona dolazi iz slovenačkog predgrađa bivše komunističke Jugoslavije. Sa 17 godina počela je da se bavi manekenstvom, koje ju je odvelo na sve strane sveta, pa sve do vrha, ovog političkog. Modne vrhove nije osvajala, ali se za vreme svoje manekenske karijere pojavila na naslovnicama magazina kao što su Sports Illustrated, GQ, InStyleVogue je doživela tek nakon udaje za Trumpa 2005. Zanimljivo je da se na ovom venčanju od sedam cifara, inače Trumpovom trećem, među mnogobrojnim poznatim zvanicama našao i bračni par Clinton.

Iako je Melania uvek bila zainteresovana za modu, svoje umeće pokazala je tek tokom nedavno okončane predsedničke kampanje. Uvek u senci kontroverznih izjava svog supruga, uspela je da ga nadmaši u više navrata, što, ako bolje razmislimo, estetski ipak i nije tako teško kada je reč o Donaldu. Kako se kontroverza oko prvog para Amerike širi kao virus, nakon izbora nekoliko eminentnih kreatora odbilo je da oblači Melaniju. Da li će se gospođa Trump ipak izboriti za svoj modni izraz ili prikloniti poznatoj (i već oprobanoj na naslovnicama pomenutih magazina Sports Illustrated i GQ) tezi manje je više, preostaje nam da pratimo u naredne četiri godine.

tramp

Melania kao tinejdžerka, pre svog manekenskog angažmana i na naslovnici magazina Vogue nakon udaje za Trumpa

3-4

Njen stil odevanja znatno se razlikovao pre i nakon udaje

5-6

Za vreme predsedničke kampanje nosila je kreacije Emilie Wickstead (bluza boje kajsije) i Ralpha Laurena (beli kombinezon)

7-8

Čednu mašnu s potpisom Gucci ponela je nakon Trumpovog kontroverznog snimka, a belu Roksandinu haljinu sačuvala je za kraj kampanje