12.09.2017.

Mima Zečević: Moda je moj pokretač

42magazin
Nike

Verovatno mislite da voditi blog znači imati zabavan hobi

Mima Zečević

Međutim, realnost je sasvim drugačija. Biti bloger znači imati sjajne marketinške sposobnosti, biti neviđeno samoorganizovan, odgovoran i pre svega originalan. O blogerskoj svakodnevici pričali smo sa IT devojkom web univerzuma Mimom Zečević (www.mimaschoice.com), koja nas je iznenadila činjenicom da, osim što se na svom blogu bavi modom, lepotom i putovanjima, ona redovno trenira i sprema se za Nike Belgrade 10k trku!

Ti si fashion, beauty i travel bloger – kako izgleda tvoj radni dan?
S obzirom na to da radim u građevinskoj firmi, radni dan mi traje do 16 časova i nakon toga se posvećujem obavezama vezanim za blog. Vikendi su rezervisani za snimanja i pisanje postova, dok tokom nedelje odgovaram na mejlove i pravim planove za sledeće postove i odgovarajući raspored kako bih sve stigla na vreme. Obavezan deo mog dana nakon posla jeste trening jer zahvaljujući tome mogu da nastavim da neometano funkcionišem tokom dana.

mima zečević

Kada bi morala da se opredeliš za jednu od te tri sekcije, koja bi to bila?
Definitivno moda. Uživam u putovanjima i to me zaista ispunjava, ali moda je moj pokretač. Inspiriše me Fashion Week i jedva čekam da vidim nove kolekcije poznatih brendova, ali i da otkrivam nove mlade dizajnere. Takođe, street style na ulicama svetskih metropola je moj omiljeni deo kada je moda u pitanju. Beauty je neizostavna kategorija svakog bloga po mom mišljenju jer kada se bavite ovim poslom, ljudi žele da znaju koje preparate koristite i kako se negujete jer je fizički izgled i sama estetika veliki deo blogovanja.

Mislim da je idealna formula da dozvolite sebi da zgrešite s vremena na vreme, ali da trening i korigovana ishrana budu deo vaše svakodnevice

S obzirom na to da je ovo javno zanimanje, koje pored svega ostalog zahteva da dobro izgledaš i budeš u formi, šta je tvoj režim koga se držiš kada je reč o ishrani i kako izgleda tvoja trening rutina?
Trudim se da treniram tri puta nedeljno i uvek kombinujem različite vrste treninga. Trčanje je obavezan deo jer volim kardio-treninge koji su po meni i najdelotvorniji za žene, a nakon toga idem na stott pilates i individualne treninge sa profesionalnim trenerom.
Kada je ishrana u pitanju, trudim se da se uravnoteženo hranim, ali, naravno, ne mogu da kažem da sam savršeno disciplinovana. Mislim da je idealna formula da dozvolite sebi da zgrešite s vremena na vreme, ali da trening i korigovana ishrana budu deo vaše svakodnevice.

Mima Zečević

Trčanje je postalo apsolutni trend u poslednje vreme kod nas, kako ti na to gledaš?
Bilo je pitanje momenta kada će se to desiti, pošto je to opšti trend svuda u svetu. Unapred se radujem svakom novom maratonu i generalno akcijama tog tipa, jer trčanje i fizička aktivnost kao takva imaju isključivo pozitivne efekte na naše zdravlje, energiju i vitalnost. Trke kao što je Nike Belgrade 10k i propratne aktivnosti definitivno doprinose popularnosti trčanja i zdravog načina života. Upravo zato je ovogodišnja trka, na kojoj će nastupiti 12.000 trkača, najveća dosad.

Kako se osećaš kada ostvariš novih 10K? Na društvenim mrežama i na traci?
Sjajno u svakom mogućem smislu. Skoro sam postavila na društvene mreže Never stop setting goals i onda sam dobila najbolji mogući odgovor od Nike-a da nije samo poenta postavljati sebi nove ciljeve već ih i ostvariti!

Trke kao što je Nike Belgrade 10k i propratne aktivnosti definitivno doprinose popularnosti trčanja i zdravog načina života. Upravo zato je ovogodišnja trka, na kojoj će nastupiti 12.000 trkača, najveća dosad

Šta za tebe znači termin zdrav život?
Balans i umerenost u svemu. Ne konzumiram cigarete, alkohol u retkim prilikama i zaista mislim da sam učinila sebi veliku uslugu za godine koje dolaze. Kao što sam već rekla, trudim se da se hranim zdravo i treniram redovno da bih se pre svega osećala dobro, a onda i izgledala tako.

Koju osobinu bloger treba da poseduje da bi bio uspešan?
Originalnost. Ukoliko ste svoji i jedinstveni, neko će sigurno prepoznati vaš rad. Naravno, istrajnost je jako bitna, kao i motivi zbog kojih ulazite u svet blogovanja. Ukoliko ste opterećeni zaradom i brojkama, vaša kreativnost i individualnost će teško doći do izražaja. Uživajte u tome što radite i budite posvećeni, uspeh sigurno neće izostati.

milan-stankovic_mima-zecevic_leon_milica-mandic_aleksandar-radojicic