01.04.2017.

41. #belgradefashionweek weekend

42magazin
Belgrade Fashion Week

Prvi segment Beogradske nedelje mode je završen, a večeras sledi…

Ako ste mislili da su samo modeli na pisti bili u fokusu ovih dana, moramo vam reći da je još jedan segment privukao veliku pažnju posetilaca Belexpocentra na Beogradskoj nedelji mode. Naime, istovremeno dok su se noviteti smenjivali na pisti, jednaku pažnju privlačila je izložba modnih detalja, što nimalo ne čudi budući da je aksesoar jednako važan segment stajlinga i njime često govorite glasnije o sebi nego odevnim komadima. Među dizajnerima čiji je aksesoar izložen našle su se Jasmina Sanader, Gordana Perenčević, Mila Gajin, Lilu Shoes, Evica Milovanov Penezić, Stanislava Sinđelić, Castor i Tied Up.

Foto: Bogdan Petrović

Foto: Bogdan Petrović

Da moda i fotografija idu zajedno, govori i izložba fotografija Instashot pobednice konkursa Irine Markić.

A ukoliko mislite da je vikend slobodan, varate se – 1. april je rezervisan za Modne vinjete. Večeras se selimo u Galeriju Štab, gde će u 20 časova svoje modele predstaviti sedam izlagača kroz svoje specifične pristupe kako modi i odevanju, tako i prezentaciji svojih novih kreacija.

Prvi put na Belgrade Fashion Weeku predstavlja se nov brend na domaćem tržištu – VERV. Specifičan je po tome što se bavi isključivo izradom sakoa, a na Modnim vinjetama prikazuje kolekciju za proleće/leto 2017. Fiasco. Čine je vizuelno upečatljivi sakoi, crni i beli. Dominantni detalji su sirove, neobrađene ivice i materijali različite teksture, koji na kontrastni način ističu visoku eleganciju sakoa.

belgrade fashion week

Brend Lily Tailor prikazaće kolekcije za proleće/leto 2017. pod nazivom Koi. U prepoznatljivom, ženstveno-poetičnom maniru videćemo pet modela u maslinastom, puder-roze, crnom i belom koloritu.

Učesnice nacionalnog konkursa Fashion Scout SEE Southeast Europe Fashion Showcase predstaviće se postavkom koja uključuje modele sa kojima su se i prijavile na ovo prestižno takmičenje, a na listi su Sonja Jocić, Sonja Marunić, Valentina Feher, Ivana Gajić i Nevena Krivokapić.

Uživajte u modnom vikendu!