17.06.2017.

Žvrlja za zauvek

42 magazin
Radionica Žvrlja

Želite da sačuvate žvrljanje mališana zauvek? Ne morate da tražite kutiju ili ram…

žvrlja

Da su najslađi trenuci oni kada dete bezbrižno crta, poznato je svakoj mami. Poznato je svim članovima porodice da su to najvrednija remek-del. Da ti trenuci ne smeju da se zaborave – znamo svi!

Radionica Žvrlja nastala je vrlo spontano kao što to biva kada se desi ljubav iz koje nastane dete, a iz te ljubavi nastala je još jedna – prema žvrljanju, a zatim…

‒ Jedna mama želela je da sačuva crteže svoje ćerke koja je počela da crta svet, sunce, uživanciju, ljubav, porodicu, drugarstvo… Mama je želela da zabeleži „za zauvek“ (kaže klinceza) trenutke klincezinog odrastanja. Zatim je uskočio tata, koji je pronašao mađioničara. Čika-majstor mađioničar napravio je posebnu, najposebniju ogrlicu za mamu –klincezinu devojčicu sa kikicama. Onda je posebnu ogrlicu poželela baka, pa tetka, pa mamina drugarica i drugaričina drugarica… i baš ovako je počelo! – ovim rečima, kao da pričaju bajku, govore nam kako je radionica nastala.

 

Žvrlja je, uz pomoć prijatelja, postala prava mala radionica koja sada izrađuje nakit po crtežima mališana. Nakit se izrađuje ručno od srebra i ono što je vrlo važno – nijedan komad se više nikada ne ponavlja! I tako Radionica Žvrlja pokušava da zabeleži odrastanje klinaca i klinceza na maštovit i originalan način.

I dok još uvek bajku završavate sa Čiča Miča i gotova priča, uhvatite komadić nažvrljanog papira, nek postane memento koji čuva taj period u srebru jer ne govore vam svi slučajno da  on najbrže prolazi, pa uživajte u svakom njegovom trenutku dok traje.