15.09.2017.

Tri modne lekcije iz Njujorka

42 magazin
Pinterest, Profimedia, Instagram

Nedelja mode u Njujorku je za nama, a ovo su najjači utisci. Dok čekamo proleće-leto 2018. jedna decenija nam je na pameti – devedesete!

nedelja mode u njujorku

Ukoliko niste ispratili svaku reviju tokom protekle nedelje, potpuno vas razumemo jer ih je bilo pregršt. U moru novih mladih dizajnera nedostajali su oni koji su svoje kolekcije povukli iz Velike jabuke i odabrali Francuze za svoju novu publiku. No, iako je ceo modni svet uredno zauzeo svoje mesto u prvim redovima i vozio se žutim taksijima ili limuzinama, oduševljenje nije bilo na nivou ranijih godina, naprotiv. Stoga se postavlja pitanje kako će izgledati Nedelja mode u Njujorku narednih godina, ali to ostavljamo budućnosti. Sada se vraćamo u prošlost, ali blisku, prošlonedeljnu i nakon detaljne analize izdvajamo tri najjača utiska po kojima će se proleće u Njujorku pamtiti.

Tom Ford

nedelja mode u njujorku

Tom Ford, proleće-leto 2018.

Početak, a slobodno možemo reći i ceo New York Fashion Week obeležio je Tom Ford. Već na samom startu ovacije nisu izostale jer je ovom kolekcijom za proleće-leto 2018. dizajner napravio portfolio svojih najboljih modela iz 90-ih sa pomerenim krojevima, pa je su rezultat modeli koje svi želimo na sebi – 90s are back!

nedelja mode u njujorku

Tom Ford backstage

Calvin Klein

nedelja mode u njujorku

Calvin Klein, proleće-leto 2018.

Druga kolekcija Rafa Simonsa za kuću Calvin Klein izgledala je kao nastavak prve, ali s nadogradnjom, pa tako ovo postepeno pomeranje granica apsolutno pozdravljamo. Osim odeće koju su svi lakjovima na Instagramu i aplauzima iz prvog reda pozdravljali, pažnju je privukla još jedna pojava na pisti. Naime, ćerka top-modela Cindy Crawford dovoljno je velika da može da korača pistom, pa je tako gospođica Kaia Gerber otvorila Calvin Klein reviju.

nedelja mode u njujorku

Calvin Klein backstage, Kaia Gerber

Marc Jacobs

nedelja mode u njujorku

Marc Jacobs, proleće-leto 2018.

Zatvaranje Nedelje mode u Njujorku imalo je svoje grand finale, a njega potpisuje Marc Jacobs. Iako je cela revija bila bez muzičke pratnje, to nije nedostajalo jer su eklektični modeli koji obuhvataju različita vremena i civilizacije apsolutno popunjavali atmosferu. Tema: svetski ljudi čija je odeća divlja, različita i prelepa. Pa, možemo se složiti da je Marc odgovorio na zadatak.

nedelja mode u njujorku

Marc Jacobs, proleće-leto 2018.

A sada, s nestrpljenjem iščekujemo London Fashion Week jer željni smo mode!