27.05.2017.

Žena ili muškarac? Pitanje je sad!

Ivana Minić
Instagram

Model briše rodne granice na nesvakidašnji način

rain dove

Žena među muškim modelima: ovim fotografijama Rain Dove snažno se bori protiv stereotipa. Zato što rodne klišee treba da razbiti – u borbi za ravnopravnost.

Rain Dove je žena koja radi kao muški model. Njeni angažmani sada su jako dobro plaćeni, ali tinejdžerski dani ovog androginog modela predstavljali pravi pakao. Društvo ju je odbacilo zbog visine od 185 cm i širokih ramena.

rain dove

rain dove

Međutim, danas se svojim nesvakidašnjim muško-ženskim fotografijama otvara javnosti, stavljajući društvu do znanja da se i žene i muškarci mogu odevati kako žele i da je jedino važno – kako se osećamo u sopstvenoj koži. A treba da se osećamo dobro i spokojno – to je njena poruka.

rain dove

„Da se oblačimo po pravilima iz 17. veka, muškarci bi danas nosili suknje“, izjavila je Rain. I takav stav joj je i doneo mnogo modnih angažmana. Iza njene odeće (ponekad više muževne, a ponekad prevagne ženstvenost) kriju se pre svega stav i način na koji je prezentuje.

Svojim nesvakidašnjim muško-ženskim fotografijama Rain se otvara javnosti, stavljajući društvu do znanja da se žene i muškarci mogu odevati kako žele i da je jedino važno – kako se osećamo u sopstvenoj koži. A treba da se osećamo dobro i spokojno – to je njena poruka

Rain je snimila i jedan reklamni spot koji zaista pomera granice. Obavezno ga pogledajte i zamislite se nad njenim rečima…