30.04.2017.

VIRTUELNI MAKE-UP

Ivana Minić
Pinterest

Nestvarno stvarna beauty inovacija

makeup

Lady Gaga postaje David Bowie i to bez make-upa na dodeli nagrada Grammy 2016

U budućnosti će make-up biti veoma – transparentan i virtuelan. Kompanija Disney Research – produžena naučna ruka kompanije Walt Disney, otkrila je make-up lamp, specijalno svetlo koje može da projektuje iluziju make-upa na ljudskom licu. Nalikuje Intel facial-mapping tehnologiji koju je Lady Gaga koristila na dodeli nagrada Grammy 2016. godine – kako bi se na nastupu transformisala u Davida Bowiea.

Poput Snapchat make-up filtera, ali mnogo kompleksnije, pomenuti make-up lamp može da detektuje mimiku lica i da projektuje make-up filter koji se stapa sa licem i pokretima. Pa tako možete, za tili čas, postati legendarni Heath Ledger Joker, a da niko od posmatrača ne posumnja da se, zapravo, svetlo poigrava na vašem licu koje – u ovom slučaju – služi poput platna. Potpuna metamorfoza pomoću napredne tehnologije – to je budućnost lepote, bar što se kompanije Disney Research tiče. Neće više biti napornog višečasovnog sedenja u šminkernici i teških slojeva make-upa.

Pomoću pametne lampe, hashtag #NoMakeupSelfie dobija sasvim novo, istinito značenje!

Moramo uzeti u obzir da će ova pametna lampa biti najpre korišćena za filmsku šminku i performanse na svim medijskim platformama. Međutim, sada kada smo već zakoračili u budućnost, nije isključeno da jednog dana nećemo imati potrebu da kupujemo palete senki i pudera za konturisanje lica – već će nam trebati samo pravo svetlo. Te bi hashtag #NoMakeupSelfie dobio sasvim novo, istinito značenje. Pogledajte video u nastavku i otkrijte tajnu napredne make-up tehnologije.