12.07.2018.

Beauty beleške sa Nedelje visoke mode

42 magazin
Instagram, Pinerest, Profimedia

Ako ste skenirali šta će se nositi ove jeseni sa etiketom visoka moda, vreme je da uskladimo stajling sa šminkom i frizurom. Ovo su top beauty momenti

00-chanelMožda ne možete da priuštite sebi upravo prikazanu odeću sa Nedelje visoke mode, ali zato je tu beauty opcija! U samo nekoliko poteza šminkom koju već imate možete da odaberete brend koji biste poneli – Chanel, Dior, Valentino… ili jednostavno spojite nekoliko imena u jednom. Evo inspiracija pa sami procenite šta vam najbolje stoji ili probajte sve redom dok se ne pronađete u jednom.

Dior

beauty visoka moda

Natural no make up look bio je smernica Diorovih šminkera kada je o licu reč. Jer zalizana kosa, skupljena u niski rep, zategnuta trakom, mreža, kraljevski šeširić i biserne minđuše već je previše ukrasa na glavi, pa nema potrebe za dodatnom dekoracijom u vidu make-upa.

Fendi

beauty viskoka moda

Retro, retro, retro! Natapirana punđa, razdeljak po sredini, nude usne, koralno rumenilo i ajlajner koji se vidi na 420 metara udaljenosti! Ovakav beauty look savršeno ide uz salonke i krzno koje je predstavio Fendi.

Valentino

beauty beauty viskoka moda

Kod Valentinaimate nekoliko opcija. Uskladiti boju ajlajnera sa odećom ili se opredeliti za XXXL kosu (nadamo se da niste zaboravili kako se tapira kosa, ako jeste, pitajte mamu). Treća opcija je minimalna šminka, dakle, samo maskara i buket na glavi.

Chanel

beauty viskoka moda

Metalik šljokice nisu rezervisane samo za Novu godinu! Zelene, plave ili zlatne preko celog gornjeg kapka! Zatim blago naglasite konture jagodica. Ako ste zaboravili na ovu frizuru, vreme je da se prisetite!

Givenchy

beauty viskoka moda

Beauty smernice su Grčka i boginja. Zato mačkasti ajlajner na oči, highlighter oko suznog kanala, u predelu jagodičnih kostiju, slepoočnica i na vrhu usana. Zalizana kosa uz mogućnost metalnog aksesoara.

Maison Margiela

beauty viskoka moda

John Galliano je okupio artističan tim koji je jedinstveno pristupio svakom modelu. Neonske boje u kosi sa prelivanjem u duginim bojama, naglašena paž stepenasta forma. Koralne usne sa metalik okvirom i transparentni materijal preko lica. Možda vam opis zvuči konfuzno, a jeste komplikovano ovo probati kod kuće, no evo slike – pa probajte.

Iris van Herpen

beauty viskoka moda

Poruka je jasna: ukoliko imate aksesoar koji privlači pažnju, nema potrebe da se trudite oko šminke i frizure jer niko je neće primetiti. Drugim rečima, ako imate bad hair day ili PMS day poslužite se aksesoarom da izvučete beauty maksimum uz minimalni trud.

Ronald van der Kemp

beauty viskoka moda

Jarkocrveni karmin, pa sjaj preko, pa traka od senke preko očiju, crna ili u boji, i spremni ste što se tiče šminkera Ronalda van der Kempa.

Giambatistta Valli

beauty viskoka moda

Što se tiče gospodina Vallija, žena treba da bude minimalno našminkana, zapravo da izgleda kao da uopšte nema ništa od šminke, već kao da je upravo stavila serum, hidratantnu kremu i ulje na lice. Sjajna koža u ovom slučaju znači bukvalno – da se sjaji! A što se kose tiče, imate dve opcije, puštena sa blagim talasima ili pokupljena u punđu, a ako vam je do aksesoara, mreža ili mašna – izbor je na vama!