16.05.2017.

MY UV-PATCH: ZAŠTITA OD SUNCA POVEZANA SA TELEFONOM

Promo
la roche posay

UV nalepnica je fleksibilna i može da se nalepi neposredno na bilo koje područje na koži

U okviru posvećenosti sprečavanju kožnih bolesti usled delovanja UV zraka i u borbi protiv raka kože, La Roche-Posay predstavio je prvi povezani „rastegljivi i nosivi uređaj“ MY UV-PATCH. UV nalepnica, tanja od prosečne dlake, rastegljivi je senzor za kožu. Oblikovan je za praćenje izloženosti kože UV zracima, a ujedno je i povezan sa mobilnim telefonom koji korisnika obaveštava o sigurnoj izloženosti i zaštiti od sunca.

Na osnovu 30 godina stručnog znanja u oblasti zaštite kože od UV zraka, La Roche-Posay se bori protiv raka kože i podstiče odgovorno ponašanje na suncu. Cilj brenda je da osigura najveću moguću zaštitu širokog spektra protiv UVA i UVB zraka, u najboljem obliku i formuli proizvoda linije Anthelios. Nakon lansiranja internet platforme Skinchecker i kampanje za podsticanje ljudi širom sveta da proveravaju svoje mladeže, ove godine La Roche-Posay učinio je korak napred i predstavio prvi fleksibilni senzor za kožu – moju UV nalepnicu.

UV nalepnica je fleksibilna i može da se nalepi neposredno na bilo koje područje na koži. Površina nalepnice otprilike iznosi jedan kvadratni centimetar, dok je njena debljina 50 mikrometara, što je srazmerno polovini prosečne debljine dlake. Flaster sadrži fotosenzitivne boje, koje se prilagođavaju osnovnom tenu kože i menjaju se kada su izložene UV zracima, pri čemu označavaju različite nivoe izloženosti suncu.