12.03.2017.

Top 5 street style supergirls

42magazin
Pinterest, Profimedia

Naša lista broji oko 50 žena zvezda street style scene, ali sada zumiramo top 5 dama čiji nam stajling najduže drži pažnju, a u rečima i slikama koji slede saznajte i zašto

1

Nije iznenađenje da se nakon završenog Fashion Weeka, osim što se sumiraju utisci sa revija koje su privukle najviše pažnje i izveštava o trendovima, još jedna kategorija nameće kao obavezna ako želite da budete u toku sa novim tendencijama – a to je street style! Reč je o ženama (i muškarcima) koji dobijaju jednako pažnje kao i modeli koji koračaju pistom, a nekad i više od. No, ovo nije raport sa upravo završene Pariske nedelje mode, ovo je izbor redakcije 42 magazina – pet žena na čijim se fotografijama najduže zadržavamo. Naravno, Caroline de Maigret, Mira Duma i Leandra Medine se podrazumevaju, one su u vrhu svačije liste… Ovo su hrabre žene različitih stilova koje pažnju modnih foto-reportera apsolutno zaslužuju, a u galerijama treba da proverite zašto.

Yasmin Sewell

1

Kada vidite nasmejanu Yasmin na fotografijama i pomislite kako se neprestano zabavlja i s lakoćom nosi i uspeva da iznese vama nezamislive odevne kombinacije – u pravu ste jer jeste tako. Ova devojka, ali i mama, jedna je od najuticajnijih osoba u svetu mode, a njen CV, pored uredničke pozicije Style.com, broji gomilu aktivnosti – od kupovine za velike modne gigante, modnog savetodavca i, naravno, stiliste. Njen stil ne može da se opiše u jednoj reči jer ide od boyish do ultrafeminine, zato jednostavno citiramo njenu rečenicu: „Važno je da se zabavljate u onom što imate na sebi!“

Gilda Ambrosio

0

Italijanka duge crne kose, svetlog tena i vitke figure nije slučajno na našoj listi. Već ste navikli na italijansku estetiku – vatromet boja i više je više stajlinge, ali Gilda je očigledno neka nova generacija Italijanki. Stilistkinja, blogerka, Grazia devojka, a sada i dizajnerka novog brenda Attico, koji je pokrenula sa devojkom koja je na našoj listi odmah iza nje. Neobični krojevi, oversized komadi, efektan aksesoar i stav dok hoda Gildu stavljaju na vrh našeg spiska.

Giorgia Tordini

0

Za razliku od Gilde, ovde je reč o čistokrvnijoj Italijanki kada je reč o stilu. Eklektika, printovi, čudan spoj kontrastnih komada koji besprekorno „rade“ u paketu i uz veoma čest efekat iznenađenja. Što se tiče eksperimentisanja, slike govore same za sebe, dok je recept za make-up prirodna lepota, jednostavna šminka – dobar ten, malo maskare i ponekad crveni karmin.

Veronika Heilbrunner

0

Kada vidite Veroniku, niste sigurni da li je naslov iznad teksta sa slikama model off duti style ili girl next door beauty, ali zapravo reč je o devojci čiji rezime ide od modelinga do modnog urednika – i to Vogue digitala i Harpers Bazaara Nemačka. A prvi red na svim modnim dešavanjima rezervisan je za nju i njenog dečka, koji je glavom i bradom Jastin O’Shea, buyer ekskluzivnog online storea za myteresa.com. A ako govorimo o stilu, ovde je miks francuskog šika i američke nonšalancije doveden u pravi balans.

Candela Novembre

0

Ako vam ovo ime i prezime ništa ne znači, onda odmah bacite pogled na fotografije i shvatićete da ovu devojku već poznajete sa svih street style izveštaja poslednjih godina. Color blocking, mix & mach, statement kaputi i XL naočare karakteristike su njenog stila. Ali kada samo pročitate prethodnu rečenicu, činiće vam se da poznajete mnoge koji ovde mogu da se uklope, no galerija će vam razjasniti da je reč o lestvici iznad standarda kada je reč o stilizovanju. Još jedan bod za Italijane, pardon Italijanke!