24.05.2017.

Hip-hop Valentino, Bottega Dürer, Cavalli adolescent

42 magazin
Promo

Ovim kolekcijama zaključujemo Resort 2018.

Resort 2018.

Valentino Resort 2018.

Ukoliko već iz naslova niste shvatili o čemu je reč, imamo kratko objašnjenje za naše asocijacije, a onda završavamo sa predstavljanjem novih Resort kolekcija velikih modnih kuća.
Iz dana u dan iznenađuju nas, manje ili više, nove lokacije koje su dizajneri odabrali kako bi što bolje predstavili svoju viziju Cruise kolekcija, iz kojih se jasno vidi početna inspiracija – da podsetimo Chanel je inspirisan antičkom Grčkom, Louis Vuitton Japanom…

Valentino

01-velentino

Neki dizajneri su potpuno nepredvidivi, pa njihova početna ideja nema nikakve zajedničke asocijacije sa estetikom modne kuće za koju stvaraju. Kada ovo kažemo, mislimo na Pierpaola Picciolia koji je u ime Valentina rešio da ovaj brend poveže sa američkim hip-hopom. Iako vam možda zvuči nespojivo Valentino i hip-hop, Pierpaolo ih je, svejedno, spojio u Resort kolekciji koja je juče predstavljena. Pogledajte, baš nas zanima kako vam zvuči uz sliku.

Resort 2018.

Velentino Resort 2018.

Ovoga puta dizajner je otišao najdalje od svojih italijanskih korena i Njujork ostavio u oduševljenju jer trenerka sa potpisom Valentino kao spoj potpuno nespojivih elemenata priča novu priču. Intenzivne boje, svila, rajsferšlus i papuče okarakterisali su modele Valentino Resort kolekcije.
Da je ovo bila ipak revija poznate modne kuće, znali smo po večernjim haljinama do poda sa prepoznatljivim vezom koji je njen zaštitni znak… sve dok nije ušetao model u džinsu od glave do pete. Upitan za komentar o kolekciji, Pierpaolo kaže da je pronalazio harmoniju u različitostima, a različitosti su bile više nego očigledne.

Bottega Veneta

Resort 2018.

Bottega Veneta Resort 2018.

Cruise kolekcije nisu obavezno za šetnju po pisti, pa su neki, u ovom slučaju modna kuća Bottega Veneta, odlučili da nove modele prezentuju kroz fotografije. Naime, studio je poslužio kao adekvatna lokacija za novu kolekciju. Filozofija scenografije je efektna jednostavnost, a to je postignuto postavljanjem crvenih panela koji savršeno naglašavaju boje tekstila novih modela Resort kolekcije. A kad već pominjemo isticanje, onda treba dodati još jednu važnu stavku – to su zaštitna lica koja je modna kuća odabrala iako nije reč o kampanji. Pomenućemo samo Joan Smalls i Binx Walton.

Resort 2018.

Bottega Veneta Resort 2018.

Za vreme foto-šutinga u studiju dizajner Tomas Maier naglas je postavljao pitanje: „Šta zapravo znači cruise?“, misleći pritom da klijenti ne kupuju unapred odeću za putovanja, već onog momenta kada je vide i požele. Da deli mišljenje većine dizajnera, govore i novi marketinški potezi da ono što vidite na reviji ili u kampanji istog momenta možete da kupite jer vam je dostupno u radnjama. Dok Bottega ne primeni nov sistem kupovine, ova Resort kolekcija biće dostupna tek 2018. A ako se pitate zašto je u naslovu (Albrecht) Dürer pored brenda Bottega Veneta, onda će vam odgovor dati modeli od svile sa motivima botanike – to je bila inspiracija dizajnera.

Just Cavalli

Resort 2018.

Just Cavalli Resort 2018.

Moda koju potpisuju velike modne kuće nije rezervisana samo za 18+, a to nam dokazuje Just Cavalli svojom Resort kolekcijom namenjenom devojčicama i devojkama tinejdžerskih godina. Kolekciju treba da ponese mlada žena koja živi rokenrol romansu. Ono po čemu je brend poznat svakako jesu animal printovi i elementi baroka, pa to ni ovog puta nije izostalo, a floralni print je ekstradodatak. Uske pantalone predlog su stajlinga za nove generacije koje su uvek spremne za žurku, da udahnu punim plućima ispod odeće sa Cavalli potpisom.

Resort 2018.

Just Cavalli Resort 2018.

Do sezone odmora sledeće godine ili, ko zna, iznenadnog krstarenja, znajte da ste savladali sve preporuke dizajnera za Resort 2018. i mirno možete na put kruzerom.