29.09.2017.

Top 10 beauty looks 2018

42 magazin
Instagram, Pinterest

Skenirali smo modu i hvatali beauty beleške u backstageu tokom četiri nedelje mode

beauty 2018.

Jasno je da su četiri nedelje obeležene crvenim slovima u modnom kalendaru, a svaka od njih s naznakom grada u kome se održava Fashion Week: Njujork, London, Milano, Pariz. Svima iz modne industrije ovaj period je godišnji poslovni highlight – kako dizajnerima, modnim kućama, modelima, fotografima, PR-ovima, blogerima, urednicima, novinarima, scenografima, tako i svima iz beauty industrije. Make-up artisti su ovde celebrity, a njihova top-lista svima je poznata. Oni zajedno sa dizajnerima zaokružuju viziju nove sezone jer kosa, šminka i nokti jesu deo celokupnog looka koji treba da prenese ideju. Neki ne odstupaju od klasike, drugi su drugi u fazonu scenske šminke, a ima i no-make-upa, koji je isto u ovoj kategoriji jer to se onda naziva statement. Elem, bilo je tu svega, ovo su najjači utisci koji sada kruže webom, a na proleće prelaze u ogledalo ispred kog stojite, pa vi vidite da li se prepoznajete.

Christian Dior

beauty 2018.

Ako ste pomislili na lutke koje trepću kada ih spustite, niste daleko jer Twiggy trepavice u dva, tri, pet slojeva gore i dole sa gromuljicama ovde nisu greška! Kod Diora se to tako radi. Rečju: spider look!

Delpozo

beauty 2018

Kako proleće i cvetanje nalaže, boje su u fokusu, i to one tople, pa je tako ajlajner u narandžastoj boji sa šljokicama idealan da naglasi plave ili zelene oči. Ovde je on u ulozi romantika, a je ostatak lica apsolutno bez šminke, jer šta biste više.

Dolce&Gabbana

beauty 2018.

Čini vam se da ste devojku sa ovom šminkom već videli? I mi smo, prošle, pretprošle i one tamo sezone, ali D&G verovatno ima moto da proverene stvari ne treba menjati, pa je to jedino objašnjenje za ovaj slučaj. Crveni karmin, zlato u uglovima očiju i savršena linija ajlajnera trebalo bi da asociraju na ženstvene, seksi Sicilijanke.

Fendi

beauty 2018.

S obzirom na to da je italijanski futurizam tema nove kolekcije sa Fendi potpisom, plave šiške ukoso dođu kao aksesoar koji upotpunjuje priču. Na to dodajte snažan potez i debelu liniju ajlajnera, malo highlightera iznad usana i na vrh jagodica i spremni ste!

Marc Jacobs

beauty 2018.

Eklektika koju prati gomila boja i printova asocira i na spoj različitih vremena uspela je da se složi, a to je crni ajlajner koji se nastavlja na uokvirenu crnu olovku unutar kapaka, onako kako to rade žene sa feredžom. Karmin nikako!

Marni

beauty 2018.

Metalik Marni je proleće-leto 2018. video ultramarin, samo metalik. Ovde je koncept sledeći: lice je belo slikarsko platno, a prsti četkica i u jednom potezu pomalo zamrljano treba naneti tečnu senku tako da ostavlja utisak slikarskih boja. Ostatak lica ostavite bez šminke, a kosa je zalizana jer plava boja mora nekako logično ide uz to.

Giorgio Armani

beauty 2018.

Gospodin Armani nije iznenadio kada je reč o odeći. No, ako govorimo o beauty segmentu, to je već privuklo više pažnje. Crne perike u popularnoj šerpa frizuri naglašavale su praškasta bela lica i naglašene oči.

Tom Ford

beauty 2018.

Seksepil 90-ih u modelima Tom Forda trebalo je preneti i na kapke. On ipak nije želeo da to budu stroge linije, već debela crta ajlajnera sa šljokicama koja izgleda kao greška jer umesto špica imamo zaobljen debeli potez u uglu oka. No ta „greška“ zapravo je pun pogodak jer iz naglašene obrve i nude usne zaokružuje 90s look.

Versace

beauty 2018.

Kad smo već kod 90-ih, ne ide da ne pomenemo omaž velikom Versaceu, jer njegova sestra nije izvela modele koji podsećaju na pomenutu dekadu već bukvalno njih. Printovi, krojevi, zlatan nakit, više je više, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer i šminka koja prati priču. Smokey eyes, karmin u boji mesa, jake obrve i naglašeno rumenilo – sve je tu.

Maison Margiela

beauty 2018.

Kako to biva u fashion segmentu, i beauty je sa Margiela potpisom drugačiji od drugih. Zalizana kosa, pramenovi oko lica, šljokice i sjajna koža, a zatim savršeno iscrtane gornje usne na donjim sa oblim ivicama, pa usne podsećaju na latice ruža. Vratite se na fotografiju ako vam opis nije jasan, ona govori sve – proleće by Margiela.