31.12.2019.

4 beauty tajne Dite Von Teese

Aleksa Odabašić
Pinterest

Ukoliko dobrom raspoloženju i širokom osmehu dodate holivudski glamur kojim zrači Dita, nema razloga da vam 2020. ne počne uz unutrašnji vatromet lepih emocija

4 beauty tajne Dite Von Teese

Sezona praznika i ove godine donosi lepe porodične trenutke, svetlucavu estetiku, ušuškana mesta za ispijanje toplih čajeva i grickanje kolačiće sa cimetom, ali isto tako i euforiju uoči samog dočeka. I dok je muškarcima u većini slučajeva važna samo destinacija, ženski deo populacije ima glavobolju oko stajlinga, frizure i šminke, pogotovo ako je doček zakazan na nekom od ekskluzivnih mesta rezervisanim za velike skupove.

O kojem god mestu da je reč, osloniti se na jednostavnost i provereni holivudski glamur, on nikad nije naodmet. Mi se vodimo parolom da je izdvajanje iz gomile u velikom stilu jedini uslov koji treba da ispunite. Zbog toga vam nudimo niz beauty saveta 47-godišnje kraljice burlesknog glamura – Dite Von Teese.

Da, dobro ste pročitali. Četrdesetsedmogodišnje. Dita je u beauty industriji poznata po umerenim estetskim korekcijama (koje su gotovo neprimetne), izuzetnoj svakodnevnoj nezi kože, kao i svom brendu make-upa i ženskog veša. U daljem tekstu fokusiraćemo se na ono što je vidljivo na prvi pogled, a to je šminka.

1. Oči ko u mačke našminkajte

4 beauty tajne Dite Von Teese

Područje oko očiju je najzahvalnije za šminku, tako da ćete i u novogodišnjoj noći biti zapaženi, a što će vrlo verovatno izazvati i poneki start. To treba da vam imponuje, ali ono što je još važnije jeste samopouzdanje koje se dobrom šminkom uvek može pojačati. Nanesite senku u boji breskve, puder-plave, lila ili bisernobele duž celog područja od linije trepavica do početka obrva. Za dodatnu dubinu nanesite različite nijanse iste palete boja u više slojeva. Prilikom izvlačenja linije ajlajnerom, prvo nacrtajte osnovnu liniju, pa je onda po želji podebljajte u više navrata. Dita koristi ručni fen za brže sušenje šminke. Ne zaboravite da izvučete trepavice spravicom za savijanje. Ne štedite maskaru i ponovite više puta dok efekat ne bude potpun. Dita nije pobornik veštačkih trepavica, pa vam to, u ovom kontekstu, ne možemo preporučiti.

BE BOLD: #partylook inspirisan bojama kristala

2. Obrve napišite

4 beauty tajne Dite Von Teese

Preduslov za ovaj deo rutine jesu negovane obrve koje imaju osnovni oblik. Naravno, ne moraju biti savršene, ali treba da imaju bazu koja će se nadograđivati, odnosno ulepšavati. Prvi korak jeste češljanje obrva čistim štapićem ili četkicom pod oštrim uglom. Uglastom četkom i senkom za oči nanesite boju na obrve, laganim potezima počevši od unutrašnje strane (četku prethodno testirajte na unutrašnjoj strani zgloba, kako biste proverili da li na njoj ima ostataka pudera). Nastavite da istim potezima nanosite boju u skladu s vašim prirodnim oblikom obrva. Nakon nanošenja baze, jačom šminkom popunite obrve, laganim blagim potezima u više navrata, kako ne biste dobili efekat prenaglašenosti. Potencijalno nastale mrlje očistite čistim pamučnim tamponom, a potom kožu ispod obrva istaknite mat belom, bisernom senkom. Potom izvucite krajeve obrva što je moguće preciznije, od deblje ka tanjoj liniji. Potrudite se da to bude u jednom potezu, kako ne biste izgledale neuredno. Na kraju ih treba fiksirati gelom za obrve, maskarom ili sprejom za kosu koji ćete naneti na čistu četkicu i potom preći preko obe obrve.

Razbijanje make-up mitova!

3. Usne ružem istaknite

Ruž za usne u vatrenocrvenoj boji (ili bilo kojoj drugoj upadljivoj nijansi) predstavlja glavni deo beauty rutine jer je lako uočljiv i primenljiv na sve odevne kombinacije. Pre nanošenja karmina pređite usne puderom jer će to poboljšati izgled ruža i njegovu postojanost. Kao što nanosite hidratantnu kremu pre pudera, tako je važno i oprati zube pre nanošenja prvog sloja karmina.

4 beauty tajne Dite Von Teese

Sveže naoštrenom olovkom za usne podebljajte vrh gornje usne, slobodno prelazeći izvan granica prirodne linije usana (u skladu sa prirodnim oblikom i punoćom usana). Od sredine usana krećite se ka njihovim uglovima. Preporučljivo je nanošenje vrhom olovke ili karmina u više slojeva, zbog postojanosti i sadržajnijeg vizuelnog momenta. Na YouTubeu postoje različiti beauty tutorijali koji vam mogu pomoći da šminkom promenite izgled usana i vizuelno ih približite obliku usana holivudskih diva (pa i konkretno i izgledu Dite Von Teese). Vodite računa da sve bude u skladu sa konturama vašeg lica.

4×2 Crni kajal vs blackberry usne

4. Mladež izmislite

4 beauty tajne Dite Von Teese

Glamurozni, holivudski efekat ne bi bio upotpunjen bez čuvenog mladeža na licu po kojem je između ostalog prepoznatljiva i Dita. Njega treba nacrtati pored onoga što želite dodatno da istaknete – spoljašnji deo oka, pored usne, na bradi ili na obrazu. Dita preporučuje vodootpornu olovku za oči ili obrve koja je dovoljno meka da ostavi trag, a dovoljno oštra za efekat preciznosti. Vodootporni tečni ajlajner je takođe dobra opcija, pogotovo ukoliko olovku ne smatrate dovoljno intenzivnom za ovaj vid zabave. Mladež treba naneti okretanjem olovke ukrug pod pravim uglom, onoliko puta koliko procenite adekvatnim, a u granicama umerenosti. Dita preporučuje MAC Liquidlast Liner ili Lip Ink Luqid Liner koji ona lično koristi.

Dobar dan, želim da mi istetovirate pege na licu!

U suštini, reč je o vrlo jednostavnoj rutini kojom ističete oči, obrve i usne, uz prethodno nanetu osnovnu bazu pudera. Više od toga i nije potrebno jer sofisticiranost nikada nije podrazumevala prenaglašenost.
I za kraj – zablistajte dobrim raspoloženjem, širokim osmehom i samopouzdanjem holivudske dive jer nijedan beauty savet nije vredniji od toga.