25.07.2017.

Letnji make-up – 5 brzih i lakih trendova za plus 40

42 magazin

Ko će se šminkati na plus beskonačno? Asfalt se topi, sve se topi, vi se topite, a šminka se i topi i razmazuje. Zato smo pronašli pet laganih, brzih i efektnih make-up trendova za žarko leto 2017.

Leto nije vreme za mučenje lica, ali tropske temperature nisu razlog da se odreknete ulepšavanja, već šminku treba da prilagodite temperaturi i tome kako se vi na toj temperaturi osećate.

Možda rešenje leži u vodootpornom make-upu, ali za to, verujemo, na plus 40 nisu raspoložene ni one vlogerke koje ne mrzi da na lice nanose minimum četiri različite podloge pre pudera.

Beauty stručnjaci kažu da je dovoljno da namažete hidratantnu kremu, istaknete samo usne nude karminom ili sjajem i stavite maskaru, ali možete da isprobate ovog leta moderan make-up minimalizam.

Što duže držite sladoled na usnama, to one više poprimaju prirodno ružičaste vibracije

Evo pet najjednostavnijih, a najefektnijih trendova za leto 2017.

Dovoljan je samo bronzer

make-up trendovi

Aura All Year Bronze, 836 dinara

Za savršeno matirano lice dovoljno je da na obraze naneste bronzer, i to tamo gde uobičajeno nanosite rumenilo, dobićete trenutno finu preplanulost i istaći jagodične kosti.

Glasne crvene usne

make-up trendovi

L’Oreal Paris Color Rich Matte, 1.039 dinara

Kontrast neke varijante crvenog ruža i lica bez trunke šminke je pravi minimalistički  make-up pogodak. Poželjno je da to bude neka fluorescentna crvena, koralna ili pak strastvena ružičasta.

Rumenilo za obraze, oči, usne…

make-up trendovi

Wycon senka, cena na upit

Minimalno, a efektno ulepšavanje možete postići koristeći isti proizvod na više delova lica, na primer rumenilo na obrazima, kapcima i usnama ili ruž na svim pomenutim delovima lica.

Zamrljani smoky eye

make-up trendovi

Lancome Mosier Big, cena na upit

Kako teče dan ili veče smoky eye biva sve zamrljaniji, a ovaj look postići ćete lako: namažite neku sjajnu senku na gornji i donji kapak, lagano je pomešajte sa smeđom olovkom ili kajalom, stavite maskaru i pustite da toplota ili gravitacija urade svoje.

Slatka fleka od sladoleda

make-up trendovi

Aura rumenilo GLORIOUS CHEEKS, 405 dinara

Postoje dva način da postignete ovaj slatki look: teži način je da prstima nanosite ruž i rumenilo na usne i obraze, a lakši način je: jedite crveni sladoled na štapiću. Što duže držite sladoled na usnama, to one više poprimaju prirodno ružičaste vibracije.