13.05.2020.

Red Bull Half Court: Svetsko finale turnira u uličnom basketu krajem 2020.

42 magazin, Promo
Promo

Ista igra, novo ime: Red Bull Reign postaje Red Bull Half Court… a Novosađani su novi globalni ambasadori 3×3 turnira koji propagira kulturu uličnog basketa

Red Bull Half Court

Turnir koji je domaćoj publici dobro poznat pod imenom Red Bull Reign vraća se 2020. godine sa novim imenom: Red Bull Half Court. Dinamični 3×3 turnir koji propagira kulturu uličnog basketa kulminiraće krajem godine svetskom finalnom završnicom, gde će se timovi iz 22 zemlje takmičiti za titulu svetskog šampiona.

Turnir će uskoro najaviti nove partnere i nastaviti da raste globalno, a 2019. godina je dovoljno dobar pokazatelj kakav je uticaj dobre basketaške igre – više od 2.500 takmičara i takmičarki je kroz više od 650 ekipa učestvovalo na turniru Red Bull Reign kroz nacionalne šampionate, kako bi se domogli svetskog finala.

Turnir slavi kulturu uličnog basketa kroz muziku, uličnu modu i umetnost

Osim po dobroj igri, ovaj turnir poznat je i po tome što slavi kulturu uličnog basketa kroz muziku, uličnu modu i umetnost, a domaće ljubitelje dobrog basketa će obradovati i informacija da se nakon godinu dana pauze ovaj popularni 3×3 turnir zvanično vraća u Beograd.

Kanada će brani titulu u ženskoj konkurenciji, Estonija u muškoj, a sve detalje i nove informacije možeš pogledati na Instagram nalogu turnira. Na ovoj adresi čekaju te i basketaši Novog Sada, višestruki svetski šampioni u ekipnoj i reprezentativnoj konkurenciji – Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović i Marko Savić kao ponosni ambasadori turnira Red Bull Half Court.

Za nove informacije o turniru Red Bull Half Court pratite redbull.rs i Instagram nalog @redbullrs.