05.05.2017.

El Caminito del Ray: Adrenalinska šetnja

42 magazin
caminitodelrey.info

Staza El Caminito del Ray u Španiji duga je tri kilometra i nalazi se u stenama na visini i do sedam stotina metara. Pre rekonstrukcije nije imala zaštitnu ogradu, a na nekim mestima bukvalno je postojao hod u prazno. Strah i jeza. Vrtoglavica

Adrenalinski sport

Ukoliko ste zaista raščistili sa sobom i u stanju ste da ovaj horor priredite osobi koju, pretpostavljamo, najviše volite, ne treba pominjati da je reč o vama, za početak obavezno proučite vremensku prognozu i nabavite najkvalitetniji zaštitni šlem.

Podatak da je staza El Caminito del Ray – široka metar i uklesana u litice stena planinskog venca Malaga na visini od 300 do 700 metara iznad klanca – bila zatvorena čak četrnaest godina kako bi se dobro obezbedila jedna od najopasnijih ruta na svetu, potvrđuje ozbiljnost ovog poduhvata.

Adrenalinski sport

Posle nesrećnog slučaja kada je tokom šetnje život izgubilo pet turista, španska vlada uložila je skoro deset miliona evra da obezbedi tri kilometra puta, postavi zaštitnu mrežu i staklene barijere. Od marta 2015, kada je ponovo otvorena, kraljevskom stazom prošetalo je preko 600.000 ljudi, većinom stranaca, a interesantan je podatak da je bilo najviše devojka starosti između 18 i 25 godina. Karta za tri-četiri sata šetnje stazom košta 10 evra, ali jako je bitno da je rezervišete na vreme, jer adrenalinskih zavisnika koji menjaju vožnju rolerkosterom za put strave ima mnogo.

Pripremite se za stepenice, ptičju perspektivu i činjenicu da, kad već krenete, zaboravite na paniku i preispitivanje šta vam je to trebalo.

Adrenalinski sport

Adrenalinski sport

Ako i dalje niste sigurni, testirajte sebe interaktivnom virtuelnom šetnjom uz pomoć Google Maps ili video-snimkom koji je nastao nakon restauracije.

Definitivno, svakom ko se usudi treba poželeti sreću.