28.12.2016.

LG OLED TV ZA 42: Moja duboka crna vodi te u jedan drugi, bolji svet

Nov način gledanja filma ili kad film izađe iz TV-a

To što nisam pogledao Povratnika, dobitnika Oskara za najbolji film 2016, čini me samo pomalo otpadnikom od mejnstrima, ali stvarno nisam više mogao da gledam lice Dikaprija i medveda koji pokušava da mu uruči statuu. A onda sam pogledao film, kod kuće, na TV-u, pre neko veče. Prvo, sve vreme sam se smrzavao, video jasno svaku pahulju snega i ledenice, drugo, bolele su me sve rane od medveđih šapa, bilo mi je muka kada je konj sleteo sa litice i jasno sam osetio toplotu utrobe mrtve životinje… Slikom i tonom ušao sam u film i obavio ozbiljan razgovor s – televizorom.

 lg-oled-e6_fotografija-1-42

42: Kako je moguće da si me dislocirao iz stvarnosti?
LG OLED TV: Hahaha! To je zbog moje tehnologije, moje crne, savršene, duboke crne, zbog mog beskrajnog kontrasta koji nastaje tako što nezavisno uključujem i isključujem piksele, pa imam dublje nijanse crne i svetlije i živahnije boje nego ikada. Zato tebi nije dobro, tako doživljavaš boje i imaš dosad nedostižnu uverljivost i dubinu slike. To je efekat kontinualno podesivog kontrasta i tehnologije samosvetlećih piksela.

42: To znači da uspevaš da prevariš moje oko.
LG OLED TV: High Dynamic Range (HDR) tehnologija podržava ekspoziciju svetla u slikama kako bi se preciznije reflektovao veliki spektar boja koje obrađuje ljudsko oko. Da bi se prikazao visok nivo kontrasta koji kreira, moram biti u mogućnosti da predstavim najširi mogući opseg kontrasta. Ja dopunjavam HDR TV iskustvo tako što podržavam HDR 10 i Dolby Vision.

42: Molim, šta je to Dolby…
LG OLED TV: Dolby Vision pruža slike visokog kvaliteta pojedinačnom obradom više od 170.000 kadrova u okviru filma od dva sata. Evo, dokaz za to je upravo film koji gledaš. U Povratniku je korišćena upravo ova tehnika. Zato možda čuješ i vidiš još izoštrenije. Hahahah.

42: Dakle, kao da sam ga gledao u bioskopu?
LG OLED TV: Ma kakvi. Još bolje. Moja OLED tehnologija služi kao savršeno platno za projektovanje slika najvišeg kvaliteta, a 4K rezolucija nudi neverovatnih 8,3 miliona piksela, sa rezolucijom četiri puta većom nego kod Full HD-a. A rezultat toga je zapanjujuća oštrina i fini detalji na slici zbog kojih se sve vreme smrzavaš, znojiš i oduševljavaš, zato skačeš po toj udobnoj fotelji na svaki kadar i šum.

42: Da, čujem bukvalno sve, škripu đonova po snegu, disanje
LG OLED TV: Pa normalno kad je sistem zvučnika projektovao Harman/Kardon, maher za zvuk. Zato te obavija bogata bioskopska akustika, tvoj prostor je ispunjen sofisticiranim frekvencijama.

42: Koji si ti kralj!
LG OLED TV: Hm, ja jesam kralj, krunisani kralj televizora za 2016. godinu na 12. izboru TV Shootoutu časopisa Value Electronics! Nakon testiranja i upoređivanja, pobedio sam perjanice iz ponude vodećih proizvođača televizora. Utvrđeno je da pružam najbolji kvalitet slike.

42: I izgledaš kao plemić – elegantno, prefinjeno… Sad shvatam zašto sam se u tebe zagledao.
LG OLED TV: Razumem zašto mi laskaš. OLED tehnologija omogućava ultratanak i lagan dizajn. Mislim, ne bih da se hvalim, ali mnogi se zagledaju u savršenstvo moje elegancije. Dobro izgledam i na stolu i na zidu.

42: Sad moram da pogledam sve čega ima na internetu.
LG OLED TV: E da, sad možeš da strimuješ sve sadržaje sa interneta direktno na moj veliki ekran. Biće ovo tvoja duga filmska zima. Mada, serija je sada mnogo više. Moraš sve da vidiš. I sve da doživiš – realno.

lg-oled-e6_fotografija-15-42