13.03.2019.

Legenda o nastanku Dark Brewed Burgera

42 magazin
Promo

U svetu umetnosti hrane ništa nije nemoguće, potrebno je samo naći pravu kombinaciju ukusa. Veštim spajanjem Nikšićkog tamnog i specijaliteta iz Burger Housea nastao je Dark Brewed Burger

Odavno je prošlo vreme kada su se Beograđani pitali koja je tačno razlika između pljeskavice i burgera, koje se meso koristi za burger, zašto luk nije adekvatan začin za ovo američko jelo. Edukacija koju su Stefan i Mirko Lazarević pružili svakome ko je kročio u Burger House i probao njihove neverovatne specijalitete stvorila je prave burger fanove. Kada je reč o ukusima burgera, napravljen je i korak dalje.

Dark Brewed Burger

Originalna američka receptura burgera koju su braća Lazarević donela iz Čikaga, u kome su provela detinjstvo, oplemenjena je novim ukusima koji hedonistima pružaju poseban čulni doživljaj.

Burger je postao hrana za najmodernije gastronomske eksperimente, prateći sva pravila organske ishrane, a braća Lazarević pozivaju sve da kroz Dark Brewed Burger osete istinsko gastronomsko zadovoljstvo

Zahvaljujući dobrom poznavanju ćudi burgera i velikom iskustvu kuvara Dušana, Stefan i Mirko su odlučili da eksperimentišu. Proizvod te hrabrosti je Dark Brewed Burger, čiji je sastojak Nikšićko tamno, za koje je već dokazano da se odlično uparuje sa hranom.

View this post on Instagram

Uskoro! 😱🤤👨🏻‍🍳

A post shared by Burger House (@burgerhousebh) on

„Savršenstvo ukusa Dark Brewed Burgera nastaje u tri koraka. Prvi je mariniranje slanine u pivu 24 sata, nakon čega ona prima ukus, vlažnost i sočnost piva; drugi je dodavanje Nikšićkog tamnog u sos koji mu daje posebnu notu. Na kraju sledi polivanje mesa pivom. U toj kombinaciji naši gosti mogu da osete punoću ukusa“, objašnjava Mirko i dodaje da još intenzivniji doživljaj nastaje kada se burger posluži uz Nikšićko tamno.

Tajna je u tome, kako objašnjavaju stručnjaci za burgere, da se sa receptora pivom spere masnoća, nakon čega nastaje specifičan ukus.

„Za naše burgere karakteristične su i zemičke koje sami pravimo, i to samo za naše potrebe iako su nas mnogi pitali da im prodajemo zemičke za restorane. Nismo želeli, to je naš zaštitni znak“, kaže Stefan.

Burger je postao hrana koja podnosi najmodernije gastronomske eksperimente, prateći sva pravila organske ishrane. A Mirko i Stefan Lazarević, sa šestogodišnjim kredibilitetom u usavršavanju ovog specijaliteta, pozivaju prave gurmane da kroz Dark Brewed Burger osete istinsko gastronomsko zadovoljstvo.

Tajna je u tome, objašnjavaju stručnjaci za burgere, da se sa receptora pivom spere masnoća, nakon čega nastaje specifičan ukus

Nikšićko tamno – najbolji partner hrane

Punoća ukusa i jedinstvena aroma osnovne su karakteristike koje Nikšićkom tamnom pružaju veliku moć uparivanja sa hranom. U tim kombinacijama Nikšićko tamno daje hrani jedinstvenu aromu i zaokružuje gurmansko iskustvo. Pravi dokaz za to je Dark Brewed Burger. Spoj piva, koje je sinonim za uživanje, i najkvalitetnijeg mesa za burgere stvorio je pravu gastronomsku revoluciju u srcu Beograda.