12.02.2019.

Oči boje duge

Isidora Nedić
Pinterest, Instagram

… a zapravo trepavice u nijansama.

Predlažemo da isprobate make-up trend koji podrazumeva maskare u gotovo svim bojama ljudima poznatog spektra

Maskara u boji

Maskara u boji je kao ajlajnerova talentovana, glamurozna, ali zapostavljena starija sestra. Tu je oduvek, međutim, nikada nije postala beauty mejnstrim. Van radara je, zar ne?

Ipak, modni kreatori, tj. šminkeri koji za njih rade, u prethodnim sezonama predlagali su upravo maskaru u boji kao fokus celokupnog make-up looka.

Saint Laurent, Tom Ford, Chanel. Maskara je plava, žuta, zelena, ružičasta.

Prednost maskare u boji, u odnosu na ajlajner, jeste u tome što zaista ne morate biti velemajstor kako biste je naneli uredno. Nisu vam potrebni dodatni alati, niti diploma završene kozmetičke škole. Ona na slikama izgleda upečatljivo, a uživo još bolje. Može biti naneta suptilno, tek da doda dašak boje vašem tenu, ili jako – da apsolutno istakne vaše trepavice.

Malo truda, veliki impakt.

Kombinujte je sa senkama u istoj boji, s lakom za nokte ili farbom za kosu.
Versatilna je i zabavna.

Sviđa vam se ideja? Super. Pronašli smo i nekoliko foto-inspiracija fokusiranih na maskaru u boji, koje možete iskopirati. Neka bojanka počne.

Pravi plavi prolećni look

Maskara u boji

Plava je klasik. Za devojke sa svetlim očima predlažemo tamniju nijansu – šerpa-plavu ili kobaltnu, dok se tamnooke lepotice mogu opredeliti za tirkiznu ili bebiplavu.

Savršen look za piknik na suncu ili subotnju kućnu sedeljku s prijateljima.

Šoping predlog: tamnoplava – Wycon Sublime maskara u nijansi Sublime-blu ili bebiplava – L’Oreal Mega Volume Miss Baby Roll maskara u nijansi Indigo.

Ljubičanstvena

Maskara u boji

Jedna sjajna februarska boja, koja se može nositi tako da bude suptilna, a može biti i veoma upadljiva. Ako vam je previše ekscentrična, probajte ipak prvo s plavom maskarom u kombinaciji s neutralnom ili srebrnom senkom za oči.

Šoping predlog: NYX Color maskara u nijansi Forget Me Not.

Limuncello

Maskara u boji

Žuta ili svetlozelena maskara pristaje pre svega devojkama tamne puti i kose, ali lepo izgleda i na riđokosama. Umesto da je naglasite senkom za oči u komplementarnoj nijansi, vi je uparite s nakitom ili noktima u istom ili sličnom tonu.

Šoping predlog: zelena – YSL Vynil Couture maskara u nijansi I’m the Excitement ili žuta – Chanel Inimitable Waterproof maskara u nijansi Zest.

Zlatna na zlatnom

Maskara u boji

Maskara u boji zlata odlično se slaže uz senku u istoj nijansi. Tom Ford predlagao je zlatnu koja vuče bakarnoj na očima plavuša, dok je crnkama namenio svetliju nijansu koja podseća na žutu.

Šoping predlog: Sephora Collection maskara i ajlajner u nijansi Sunset Copper.

Think Pink

Maskara u boji

Kao manekenke na reviji Donne Karan isprobajte fuchsia ružičastu maskaru. Ako volite da budete primećeni – preko maskare možete dodati i šljokice u istoj boji.

Ipak, za svaki dan make-up umetnici predlažu znatno minimalniji pristup šminkanju i savetuju jednoslojno nanošenje maskare koju ćete uklopiti uz ružičasti, nude ili providni sjaj za usne.

Šoping predlog: Anastasia Beverly Hills Hypercolor tint za obrve i trepavice u nijansi In the Pink.