26.04.2018.

Testirali smo: dugotrajne lakove za nokte

Dunja Jovanović
42 magazin

Ovog meseca išla sam na put i mrzelo me je da prethodno odem do manikira.

Baš zato mi je palo na pamet da na test stavim lakove za nokte čiji proizvođači tvrde da opstaju do čak sedam dana u nadi da će mi nokti izgledati uredno i da neću morati da pakujem tupfere i aceton.

Krenula sam u šoping dugotrajnih lakova i tada uvidela da su kozmetičke kuće ovaj trend prevazišle, ali i uspele da nas ubede da potrošimo još više para – tako što su „dugotrajne“ lakove gotovo izbacile s tržišta i uvele – Top Coat, providni gel koji nanosite preko regularnog laka za nokte, a koji dužinu trajanja povećava do beskonačnosti.

Od različitih brendova uzela sam po jedan standardni lak i njihove Top Coat pandane. I to:

Imajte na umu da je, kao i svaki put do sada pri testiranju, ovo lično iskustvo, i moje rođene nokatne ploče su u pitanju, koje su možda slične vašim – i u skladu s tim reaguju na lakove, a možda i apsolutno nisu. No, evo mojih utisaka:

Essence lak za nokte u nijansi 35 Engaged + The Gel Top Coat
Cena: sam lak za nokte košta oko 220 dinara, dok je Top Coat oko 400 dinara

testirali smo

Boja je lepa, nežna, lako se maže i brzo suši. Jednom sam oprala sudove i sve je otišlo u propast. Dakle, pošto sudove perem na dnevnom nivou, mogu slobodno reći da je sveukupno s premazom lak opstao jedan dan.

Deborah 7 Days Nail Polish u nijansi 787
Cena: oko 400 dinara

Boja je super, ali su potrebna bar tri premazivanja kako bi nokti izgledali lepo. Dopao mi se baš, pa sam ga ponela sa sobom u koferu, ali, ovaj potez je, ispostavilo se, bio pogrešan jer mi se lak i pri polasku, a i u povratku isprosipao po torbi, naljutio me i bacila sam ga. Zato ga nema na slikama – mala osveta za umrljan ranac!

Inače, traje tri dana – ona dodatna četiri (koliko još fali do ukupno 7 koje obećavaju) su isfantazirali.

Chanel lak za nokte u nijansi 521 Mythique + Le Gel Coat
Cena: oko 3.200 za lak + 3.200 za Le Gel Coat

testirali smo

Kada lakove za nokte platiš kao Infostan račun za stan od 50 m2 i to s centralnim grejanjem – onda imaš baaaaš velika očekivanja. Iako Chanel lakovi nisu totalna propast, problem je u tome što ne postoji konzistentnost u kvalitetu – neki su zaista dobri, dok su drugi neviđeno loši. A za tolike pare, ne znam ko je spreman da rizikuje.

Le Gel Coat je dobra stvar, međutim, pogodilo se da ovaj prvi lak koji mi je bio podloga (521 Mythique) nije. Na noktima je opstao tri dana. Međutim, kada sam Le Gel Coat stavila preko meni omiljene Chanel nijanse 526 Cavaliere, nije se skidao, i zaista, sedam dana.

Ipak, bez obzira na to što je opstao, u ovom slučaju bih rekla – da ko reskira, NE profitira, i da se s Chanel lakovima treba kockati samo ako ste prebogati Elon Musk, a možda ni tad – s obzirom na to da je on pametan čovek koji, sigurna sam, ne voli da baca pare ako postoje jeftinije, a jednako efikasne opcije.

testirali smo

Aura Amazingly Resistant lak za nokte u nijansi 427 Love After All + Up to 10 Day To Coat
Cena: oko 300 dinara za lak za nokte i 400 za Top Coat

testirali smo

Aura! Stavila sam lak u jednom sloju, što je bilo sasvim dovoljno, i – standardno, Top Coat preko. Još uvek mi je na noktima bez da se okrznuo… i ne znam koliko je dana prošlo. Pet sigurno!

Dakle – ding, ding, ding! Imamo pobednika.

Okej, sad znam koji lak mažem za neko sledeće putovanje.