09.01.2018.

Nakit s potpisom Picasso

42 magazin
Instagram @mane

Svi znamo ko je bio veliki Pablo Picasso, ali da li znate šta radi njegova unuka?

01

Diana Widmaier Picasso je unuka najpoznatijeg slikara kubizma, ona je istoričarka umetnosti po zanimanju, a odnedavno je započela da stvara umetnost. Ovoga puta četkica i boje se u porodici Picasso zamenjene zlatom i to ne u simboličkom smislu. Diana je nedavno preuzela kreativno vođstvo nove kompanije Menē koja se bavi proizvodnjom nakita. Ali to nije jedini novitet jer način poslovanja ove kompanije jeste ono što dodatno privlači pažnju. Naime, njihov biznis model zasniva se na tome da se cena zlata ili platine izračunava prema njenoj težini u gramima po ceni tržišne vrednosti dragocenih metala za taj dan.

2

Gledano sa estetske strane, modeli su dizajnirani kao bezvremeni komadi nakita bez suvišnih dekorativnih segmenata, bez dragog kamenja i sa akcentom na materijale od kojih su napravljeni.

Ovoga puta četkica i boje se u porodici Picasso zamenjene zlatom i to ne u simboličkom smislu

Picassova unuka je od samog starta postavila samo dva materijala za koje je mislila da će ograničiti dizajn van kitnjastih zona, a ono što i sama kaže jeste to da je upravo taj potez otvorio brojna dizajnerska rešenja i nebrojene mogućnosti koje su nastale u ovom procesu.

3

Za sada je predstavljeno svega nekoliko fotografija na zvaničnom Instagram profilu brenda, a za kratko vreme ceo modni svet bio je upoznat sa nakitom od 24-karatnog zlata.

1

Kao zaštitno lice kampanje i podrška našla se Anja Rubik, ali i mnoge uticajne ličnosti iz sveta mode koje su svojim prisustvom pozdravile rad Dianne.