18.01.2018.

It’s a man’s world!

42 magazin
Instagram, Pinterest

Muškarci nikad nisu izgledali bolje! Ne mislimo po fizičkim adutima, fokus je na modnim, koji su svim svojim kapacitetima pokazali zašto je Pitti Uomo one of a kind!

Pitti Uomo 2018.

Na nedavno održanom sajmu muške mode, poznatijem pod nazivom Pitti Uomo, Firenca je po 93. put zablistala u punom sjaju. Iako bi trebalo da je fokus na predstavljenim brendovima kojih je bilo preko hiljadu, uvek, pa i sada, centar zbivanja je na ulicama grada, baš između glavnih dešavanja. Jer sinonim za Pitti Uomo jesu muškarci koji koračaju ulicama i poziraju fotografima, a upravo ova galerija govori više od svih napisanih reči.

Ovi muškarci zakopali su do zaborava izreku da je muška moda dosadna!

Nedelje mode nam tek predstoje, a sa muške, ali i ženske strane, street style lestvica postavljena je ekstremno visoko u proteklih nekoliko dana. Ovi muškarci zakopali su do zaborava izreku da je muška moda dosadna. Gledajući godinama unazad, odelo je ključni segment Pitti Uomo street style stila, pa je tako i sada, ali – sledi veliko ali – zaboravite na klasična, predvidiva crna odela sa belom košuljom i kravatom. Ovo su updateovane verzije koje osim osnovnog kroja nemaju ništa zajedničko s klasikom, na to dodajte krzno, bradu, lulu, jarkocrvenu, naočare, sat, manžetne, maramicu, šešir… Onda se okrenete i sačeka vas spoj „ružnih“ trendi patika, kapuljače i zlatnog lanca, zatim slede kaubojke i tako dok vas utisci ne preplave, pa se osetite kao na modnom ringišpilu od koga vam se ne vrti u glavi.
Da ne dužimo, ovde je inspiracija za muškarce i žene, a poenta je setiti se (ako ste zaboravili) da je moda zabavna i slobodna da je vodite u kom pravcu želite, a za to nikad nije kasno!