08.08.2017.

Najpoželjnija kućica na sajtu Airbnb

Ivana Vujnović
Alex Martinez

Ako ste nekad bili na sajtu Airbnb, onda znate da je to, osim pretraživača za idealan smeštaj na odmoru, istovremeno i more lifestyle inspiracije. Ako vas zanima ko odnosi prvo mesto po klikovima, evo i odgovora

airbnb

Za manje od decenije svog postojanja, sajt Airbnb uspeo je da okupi preko 160 miliona gostiju koji su nalazili smeštaj u više od 65.000 gradova i 191 zemlje širom planete. Smeštaj je raznovrstan, od srednjovekovnih dvoraca, restauriranih manastira, preko jedrilica na Tihom okeanu i bungalova na najlepšim plažama sveta. Pored neverovatno raznovrsne ponude i ludački kreativnih ideja, titula najželjenijeg (most wished) smeštaja na svetu odlazi – ljupkoj kućici na drvetu koju vam predstavljamo.

Samo nekoliko minuta od centra Atlante u Džordžiji, u šumi na privatnom imanju, nalazi se intimni i jednostavni smeštaj koji obećava potpuni zen doživljaj. Buđenje uz cvrkut ptica, u gustoj krošnji s pogledom koji oduzima dah, doživljaj je koji je postao predmet mnogih emisija i publikacija, a čija popularnost ne jenjava uprkos oštroj konkurenciji.

 

Kućica na drvetu iz snova pravljena je od recikliranih materijala, a sastoji se od tri odvojene prostorije – Um, Telo i Duh, koje su međusobno povezane visećim mostićima. Ukrašena je decentnim minijaturnim svetiljkama koje daju osobit, vilinski utisak celokupnom ambijentu. Možda najupečatljiviji jesu predivni prozori od poda do plafona, stari 80 godina, poreklom iz masonskog hrama u Južnoj Karolini, sa kojih se pruža impresivan pogled na krajolik. Dnevna soba, po imenu Um, puna je antičkog nameštaja od kojeg se izdvaja rustični sto za kafu, koji je, poput ostalih, nabavljen na buvljaku i restauriran da dobije taj osobiti, starinski šmek.

airbnb

U delu za spavanje, Telu, nalazi se krevet pravljen od drveta bora s mekom organskom posteljinom, a koji prema želji može da se izvlači na platformu s koje gleda na obližnji potok. Treći prostor pod nazivom Duh jeste kružna paluba sa drvenim klupama postavljenim oko 150 godina starog bora. Celokupni enterijer uređen je minimalistički s posebnom pažnjom posvećenom detaljima – sve u kući je od prirodnih sirovina, u shabby chic maniru i nežnim pastelnim bojama.

Idejni tvorac ove kućice je Peter Bahouth, direktor američke mreže za klimatske promene, kome je bilo potrebno šest meseci za idejno osmišljavanje dizajna kućice i šest nedelja za njenu izgradnju. I vi možete biti gost u ovoj divnoj vilinskoj kući za 200 funti po noćenju.

airbnb