01.12.2017.

Neuništiva šljašteća make-up šestorka ulazi i u 2018.

42 magazin
Instagram, patmcgrathreal

Neki trendovi ne zažive nikad, neki potraju samo jedan dan, a neki opstaju godinama. Imamo šest neuništivih koji će definitivno preživeti i 2017.

make up trendovi 2018

Godina u kojoj živimo još nije stigla do kraja, možda većina nije ni isprobala trendove preporučene za uskoro bivše leto, a već se zna šta je trend u šminkanju 2018. Trendseterke i vlogerke već žive u make-up budućnosti teške i lake šminke, a ukoliko su neki od tzv. starih trendova postali deo vaše make-up rutine, možete mirno i slobodno da nastavite da kopirate sami sebe, naravno uz poneku inovaciju, to je uvek dobro.

Šljokičaste usne

Još 2016. godine čuvena šminkerka Pat McGrath predstavila je modnoj i beauty industriji usne prekrivene sjajnim prahom – a to će biti popularno i naredne, 2018. Sve što treba da uradite jeste da na usne aplicirate sjajan ili mat tečni ruž, a zatim prstima naneste glitere.

Metalik obrve

make up trendovi 2018

Koliko žena toliko obrva, one su već nekoliko godina debele, pune, precizno definisane, tetovirane, talasaste – a sada su i metalik, kao suptilna završnica make-up looka. Namažite obrve vazelinom ili voskom, a zatim preko lagano pređite bronzerom, zlatnom ili bakarnom senkom.

Blurovane usne

make up trendovi 2018

Savršene matirane i precizno definisane usne imale su i imaju svoj trenutak, ali sada je vreme da koordinaciju ruka-oči stavite na pauzu i isprobate nehajne zamućene ili blurovane usne. Nesavršenstvo ćete postići tako što ćete ivice usana malo utapkati prstima pre nego što se ruž osuši ili ovlaš francuskim poljupcem…. znate već kako. Sjajno, zato i ovaj look kod nas spada u šljašteće.

Totalno usijanje

make up trendovi 2018

Ukoliko već nanosite hajlajter na arkade i sva ona diskretna mesta koja želite da istaknete, ne morate tu da stanete. Istaknite i jagodične kosti, nos i čelo nekim finim hajlajterom u rozikastoj nijansi.

Svetlucavi strobing

make up trendovi 2018

Ovo je idealna šminka za podijum i stroboskop, a fora je da naglasite jagodice i oči strobingom, pa da ih onda dodatno naglasite štrasom ili gliterima. Nanesite podlogu za strobing, zatim hajlajter i konačno fine gltere.

Podvučeno štrasom

make up trendovi 2018

Underliner je nosiv i subverzivan – što je, zapravo, tačno ona mala doza rizika koju sigurno želite da preduzmete na svim nivoima u novoj godini. Izvucite jasnu, tanku ili debelu sjajnu liniju ispod donje linije trepavica.