09.03.2017.

Kosa menja boju!

Mila Rebac
Instagram

Revolucija u beauty industriji: posebnom koloracijom kosa menja nijansu u zavisnosti od temperature – od nežnoroze, preko crvene, do tamnoljubičaste!

The Unseen Fire 42 magazin

U poslednjih petnaest godina isprobala sam sve moguće frizure i boje kose. Da, sklona sam eksperimentisanju i ne žalim kosu – jer ona uvek iznova izraste. Jedini problem: oštećeni i suvi vrhovi + sati i sati protraćeni u frizerskom salonu listajući raznoraznu štampu.

Iz Britanije uskoro stiže inovativno i genijalno rešenje – boja pod nazivom Fire koja spontano menja nijansu u zavisnosti od temperature. Ili, ako sedite u hladovini omiljenog kafea, imaćete tamnoljubičastu nijansu, a čim zakoračite na suncem obasjanu ulicu, vaša kosa promeniće nijansu u svetloroze. Idejni tvorac je Lauren Bowker, koja je na Londonskoj nedelji mode po prvi put predstavila svoj magični patentirani proizvod.

Čarobna igra boja

Kako to zapravo funkcioniše, možete videti i u videu koji je Lauren postavila na Instagram. Dovoljno je da fenom pređete preko kose i ona počinje da menja boju. U prvi mah sam pomislila da se radi o klipu sa ubačenim specijalnim efektima, međutim, krenuvši tragom alhemičarke Lauren, otkrila sam na sajtu kompanije The Unseen da se zaista radi o jedinstvenoj koloraciji sa senzacionalnim efektom.

Pa dobro, kako je to moguće? Usled visoke ili niske spoljne temperature dolazi do hemijske reakcije sa kolornim pigmentima u kosi i na jednostavan način se menja nijansa. A info koji me je posebno oduševio jeste da Fire sadrži manje toksičnih materija u odnosu na komercijalne boje za kosu, te manje i oštećuje kosu i – ispira se u potpunosti nakon nekoliko nedelja.

Uzbuđene, želite da isprobate Fire na svojoj glavi? Drage moje, strpite se još malo jer kompanija The Unseen najavljuje da će se kameleonsko čudo vrlo uskoro naći u prodaji – širom sveta.