22.04.2017.

Drage dame, bacite grudnjake!

Ivana Minić
Pinterest

Ne u smeće, već ih skinite pre spavanja. A evo i zašto…

grudnjak

Ako nosite grudnjak i dok spavate, to može prouzrokovati zdravstvene probleme. Zato je bolje utonuti u san – bez fišbajna i gurtni.

Kojoj grupi žena pripadate – onoj koja nosi grudnjak 24/7 ili onoj koja ga skida čim prekorači prag doma svoga? Da li ste znali da se eksperti bave i ovim fenomenom? Elem, stručnjaci tvrde da nošenje grudnjaka i tokom noći može prouzrokovati zdravstvene probleme i da je preporučljivo da ga nosite maksimum osam sati u toku dana.

SLABLJENJE VEZIVNOG TKIVA

Pa tako, ako nosite čipkani aksesoar i tokom noći, grudi ne mogu da jačaju vezivno tkivo. Kada poprsje ima prirodnu slobodu kretanja – onda se aktiviraju i grudni mišići koji jačaju tkivo i procenat nastanka strija se drastično smanjuje. Na ovu činjenicu treba posebnu pažnju da obrate one dame koje imaju veće poprsje. Zbog toga je važno da se oslobodite čipkanih stega (po mogućnosti i tokom dana).

Zlatno pravilo nalaže: što manje odeće nosimo tokom spavanja – to je san kvalitetniji

SMETNJE U LIMFNOM SISTEMU

Nošenje neadekvatnog grudnjaka tokom noći može da smanji protok limfne tečnosti, te štetne materije ne mogu pravilno da se filtriraju i transportuju dalje. Rezultat: moguće je stvaranje limfedema, odnosno progresivno i bolno oticanje međućelijskog tkiva, u ovom slučaju grudi (koje mogu promeniti i boju!).

grudnjak

NEMIRAN SAN

Zlatno pravilo nalaže: što manje odeće nosimo tokom spavanja – to je san kvalitetniji. Uzan i neudoban grudnjak postaraće se za nemirne snove jer onemogućava prirodnu pokretljivost tela tokom sna. Te dolazimo do zaključka da onaj ko spava u toplesu, jutro dočeka odmorniji.

Kada poprsje ima prirodnu slobodu kretanja – onda se aktiviraju i grudni mišići koji jačaju tkivo i procenat nastanka strija se drastično smanjuje

Ako ste i dalje tvrd orah i nesalomivi po pitanju nošenja grudnjaka tokom noći – onda preporučujemo modele od pamuka, bez fišbajna i drugih stezača, poput sportskog modela.