22.11.2019.

Formula savršenih USANA!

Mila Rebac
Instagram, Promo

Ogledalce, ogledalce, čije usne su najlepše u zemlji Srbiji?

@maccosmetics Ruby Woo Lipstick

@maccosmetics Ruby Woo Lipstick

Pune ili tanke: kako treba da izgledaju usne koje će na posmatrača ostaviti pozitivan utisak? Američki stručnjaci pozabavili su se ovim pitanjem i dali sasvim precizan odgovor. Sećate se Maksymiliana Faktorowicza, odnosno Maxa Factora i njegovog izuma Beauty Micrometra koji izračunava savršene proporcije lica (dužina nosa = visini čela, odnosno razmak između očiju = širini jednog oka)? Da, to je bilo davne 1932. godine, a u 2017. godini okupio se tim američkih naučnika da precizira idealne proporcije usana (bez filera) koje mame uzdahe i požudu.

U istraživanju je učestvovalo 580 žena razne starosne dobi. A zadatak? Prikazan im je kompjuterski obrađen ženski portret u nekoliko varijanti (odnosno različitih oblika usana) i učesnice eksperimenta trebalo je da odaberu najatraktivniji ženski portret. Stavljeno im je do znanja da učestvuju u istraživanju koje se bazira na lepoti lica (kako bi ogled bio objektivan).

Lica sa usnama koje imaju dva puta deblju donju usnu u odnosu na gornju posmatrači smatraju veoma lepim – naučno dokazano!

Rezultat istraživačkog tima koji je vodila Natalie Popenko sa Kalifornijskog univerziteta objavljen je u stručnom magazinu Jama Facial Plastic Surgery: lica sa usnama koje imaju dvaput deblju donju usnu u odnosu na gornju posmatrači smatraju veoma lepim. Istovremeno, portret žene na kojoj su usne kompjuterski dva puta povećane u odnosu na originalne proporcije jeste portret koji je dobio najpozitivnije ocene. Da se matematički izrazimo – usne koje zauzimaju čak jednu trećinu donje trećine lica su najatraktivnije i smatraju se lepim (da ne kažemo savršenim).

I još jedan podatak: naučnici su s razlogom odabrali samo žene da učestvuju u ovom istraživanju, jer da su se muškarci pitali, odgovor bi i bez testiranja glasio – što veće, to bolje! I to ne samo kada je o usnama reč…

42 makeup predlog:
YSL BABY DOLL KISS & BLUSH DUO STICK

YSL BABY DOLL KISS & BLUSH DUO STICK

Nanosi se brzo i jednostavno, a mogućnosti su gotovo beskonačne, zavisno od toga da li želite razigran i vedar ili intenzivan i dramatičan izgled. Upotrebite jednu boju za obraze, a drugu nijansu na usnama, kako biste istakli kontrast, a istovremeno ostali unutar raspona sličnih boja. Možete naneti i obe nijanse na obraze, svetliju na jagodice, a tamniju ispod, i stopiti ih četkicom ili prstima kako biste postigli suptilnu gradaciju i efekat rumenila.