19.02.2017.

WE ARE EUROPE na RESONATE festivalu!

42magazin
We Are Europe, Resonate promo

Resonate Music i Resonate Conference ove godine pozivaju c/o pop Festival & Convention i Sónar i Sónar+D da prezentuju svoje umetničke programe i vizije budućnosti kulture u Evropi, svojim izborom predavača i izvođača.

Festival zvanično počinje 19. aprila, a dve intenzivne radionice koje će voditi Sónar+D počinju dva dana ranije, odnosno 17. aprila. Za to vreme Gene Kogan i Andreas Refsgaard  napraviće trodnevnu radionicu Machine learning for artists koja se koristi složenim multimedijalnim podacima, Normal Studio će voditi

A P P A R E L, radionicu posvećenu modi koja je zasnovana na augmented reality i nošenju podataka

U četvrtak, 20. aprila, Sónar+D poziva nemačkog vizualnog umetnika Christophera Baudera da održi impresivno predavanje na temu velikih instalacija u polju umetnostu i industrijskog dizajna. Dan kasije, Joanna Moll započinje dvodnevnu radionicu Tracking Forensics sa fokusom na  otkrivanje i analizu zajedničkih online praksi koje koriste vodeće marketinške i advertajzing korporacije. Istog dana, c/o pop Convention poziva nemca Hansa Nieswandta, cenjenu ličnost u svetu DJ-eva i klabinga, koji će održati predavanje sa muzičkim nastupom.

fb

Kasnije popodne, Dimitri Hegemann koosnivač klubova Tresor i Kraftwerk Berlin će održati predavanje, a Gabrielle Jenks iz Mančestera (direktorka festivala Abandon Normal Devices) i Florence To (art direktorka i konceptualna umetnica) učestvovaće u panel diskusiji čiji će moderator biti Regine Debatty (pisac, kustos i kritičar) a koju će voditi Sónar+D i c/o pop Convention – koja za cilj ima da približi ulogu kulture u razvoju gradova.

Poslednjeg dana, španski umetnik Pablo Valbuena i Dimitri Hegemann održaće predavanja, pod programom Sónar+D i c/o pop Convention.

20170222-res2017

U noćnom programu, Sónar predstavlja Resonate Closing Night koji će ugostiti jedinstvenu saradnju španske umetnice Alba G. Corral i srpskog producenta Regena. Pored njih, ove poslednje večeri nastupaju i Biosphere, muzičar koji živi na Arktiku, i kontroverzni američki performer i aktivista Mykki Blanco, ali i jedan gostujući umetnik čije ime ćemo naknadno otkriti.

Resonate je od 2016. godine deo WE ARE EUROPE platforme, koja okuplja najveće evropske festivale u cilju promocije, produkcije i stvaranja inovativne kulturne prakse

Pored Resonate festivala deo ove platforme su: Sonar, Nuit Sonores, c/o Pop Festival, Reworks, TodaysArt, Elevate – Music & Arts, Insomnia i mnogi drugi festivali.

Da biste bili u toku sa svim događajima We are Europe, posetite ovaj link WE ARE EUROPE