07.08.2017.

Imate bar 4 razloga da ne skidate mladalački osmeh sa lica

42 magazin
Promo, Pinterest

… nakon što ovo pročitate

Epilion

Živi se brzo, vreme leti, vidite se sami sa sobom onako usput u ogledalu, a onda, jednog dana malo usporite i ugledate kako vam lice poprima dublje linije bora oko očiju i iznad usana, da su vam obrazi ostali bez jedrine – i to čak uz negu po knjizi. No, sila gravitacije i sila prirode su, nažalost, jače i od najmoćnijeg kozmetičkog preparata i od najdoslednije nege.

Nedavno je internetom prostrujala priča o ženi koja se suprotstavila starenju, kože, tako što je prestala da se smeje! A mi se tome možemo samo nasmejati i prigrliti savremene anti-age tretmane koji će nam omogućiti da se svakog jutra iznova osmehnemo našem odrazu u ogledalu.

Epilion

1. Botoks
Asimetrija kapaka ili obrva, brazde na čelu, bore u uglovima očiju i oko njih, vertikalne bore na čelu, bore između obrva i bore na nosu i oko nosa…. koža lica ogledalo je mnogih faktora, ali i pokreta mišića lica. Za sve te probleme neprikosnoven je botoks čijom se aplikacijom blokira rad određenih mišića i potom se duboko urezane bore značajno smanjuju, a sprečava se nastanak novih bora.

Rezultat primene primećuje se već nakon nekoliko dana, a puno dejstvo sledi deset dana od apliciranja injekcija. Naravno, govorimo o aplikaciji umerene količine botoksa kojom se zadržava potpuno prirodan izraz lica. Dejstvo aplikacije botoksa traje četiri do šest meseci, nakon čega se mišić u potpunosti oporavlja. Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, a potpuno je bezbedan kada botoks aplicira edukovan i iskusan lekar.

Asimetrija kapaka ili obrva, brazde na čelu, bore u uglovima očiju i oko njih, vertikalne bore na čelu, bore između obrva i bore na nosu i oko nosa…. za sve te probleme rešenje je botoks

2. Hijaluronski fileri
Hijaluronski fileri sastoje se od čiste kristalne hijaluronske kiseline, bezbedne i prirodne supstance koja se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, od čega je 50 odsto njene ukupne količine u koži. Hijaluronska kiselina je supstanca u obliku gela koja pruža potpore kolagenim vlaknima i ostalim činiocima kože, a tokom prirodnog procesa starenja se resorbuje. Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline koja se tokom vremena resorbovala.
Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica, a ne žele ”pod nož”.
U kožu se direktno ubrizgavaju male količine filera, tankim, finim iglicama, uz lokalnu anesteziju. Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10 do 30 minuta, a odmah nakon tretmana dobijate efekat zategnutosti, vedrine i hidratacije.
Epilion
3. Laserski piling

Ukoliko želite da smanjite bore i zategnete kožu lica i vrata, da podmladite vrat, dekolte i šaka, te uklonite tamne fleka na licu, vratu ili šakama, ili samo da poboljšate ten, prava stvar i veoma efikasna metoda je laserski piling, koji na duže vreme podmlađuje kožu lica. Piling se obavlja Erbium ili CO2 laserom u zavisnosti promena uslovljenih starenjem.
Koža dekoltea je osetljiva, pa agresivniji tretmani nikako nisu pogodni za to područje. Najbolja metoda za ovu regiju je frakcioni laser koji već jednim tretmanom daje odlične rezultate – uklanjaju se pigmentacije i manje bore, koža postaje čvršća, elastičnija i zategnutija, crvenilo i kapilari se smanje, a onda se za njih koriste drugi laseri koji ih gotovo potpuno izbrišu. Kombinacije nekoliko laserskih tretmana generalno daju najbolji efekat, a u proseku su potrebna do dva tretmana.

Laser mehanički uklanja bore uz zatezanje kože, poboljšava i osvežava izgled celog područja oko očiju i uklanja njihov umorni izgled. Tretman je bezbolan, oporavak traje od dva do pet dana, a dovoljno je uradite otprilike dva tretmana.

Ukoliko želite da podmladite lice, vrat, dekolte, šake ili samo da poboljšate ten, laserski piling je baš za vas

4. PRP tretman
Jedan od najadekvatnijih prirodnih načina da se stimuliše i oporavi koža jeste ubrizgavanje u kožu vaše sopstvene krvne plazme tehnikom mezoterapije. Takva metoda naziva se PRP (Platelet Rich Plasma), koju je preporučilo to što se više od 30 godina krvna plazma bogata trombocitima sa uspehom koristi za brže zarastanje tkiva, posebno u ortopediji i kardiologiji. Zato se od 2005. PRP plazma tretman koristi i u estetskoj dermatologiji.

Pacijentu se izvadi krv, ona se stavlja u poseban aparat i pomoću centrifugalne sile u potpunosti se odvoje crvena krvna zrnca od seruma. Kapi dobijenog seruma se ubrizgavaju u kožu na tretiranoj površini tehnikom mezoterapije. Aplikovani trombociti otpuštaju growth faktore tokom sedam do 10 dana od urađenog tretmana, a prvi rezultati vidljivi su nakon mesec dana.

Preporučuje se do tri PRP tretmana godišnje, a između dva tretmana mora da prođe minimum od četiri do šest nedelja. Metoda je dobra za tretmane kože lica, vrata, dekoltea i šaka, a najbolje efekte ima u kombinaciji sa volumenizacijom lica hijaluronskim filerima. Najbolji rezultati se postižu ako se pre PRP-a uradi laserski piling ili dermapen.

Sve ove tretmane možete isprobati u Dermatološkoj ordinaciji Epilion.