28.12.2016.

Eksperimentom do savršenstva – novi Johnnie Walker Blenders’ Batch

Promo

Najprodavaniji viski na svetu Johnnie Walker je uvek uz korak ljubitelja viskija i ne prestaje da ih oduševljava s novim ukusima i inovacijama

output_lrlind

Posle godinu dana ekperimentisanja, master blender Džim Beveridž je sa svojim timom kreirao prvu limitiranu seriju Johnnie Walker Red Label viskija sa smelim aromama ražanih viskija, pod nazivom Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish.

8 miliona bačvi Walker viskija
Prilikom pravljenja Johnnie Walker blendova, profesionalni blenderi imaju na raspolaganju osam miliona bačvi viskija iz 30 različitih destilerija, iz svih krajeva Škotske. Tako nastaje najfiniji karakteristični ukus Johnnie Walker viskija, na čemu mnogi drugi brendovi mogu da mu pozavide. Svih šest generacija blendera, uz prvog blendera Johnnija Walkera, jesu vizionari koji uživaju u eksperimentisanju s viskijima, a najnoviji Johnnie Walker Blenders’ Batch jeste upravo rezultat posvećenosti stvaranju najboljih blendova.

Kako je nastao novi Johnnie Walker Blenders’ Batch?
Bilo je potrebno 50 eksperimenata sa 203 različita malt i grain viskija kako bi se kreirao blend koji čini samo nekoliko viskija, među kojima su single malt viski cardhu i grain viski iz čuvene destilerije – port dundas. Ovako napravljen blend viskija prvo mora da odleži u buradima u kojima se prethodno nalazio burbon, a poslednjih šest meseci u specijalnim buradima u kojima je pre toga bio ražani viski. Na ovaj način dolaze do izražaja slatke i lagane note novog blenda.

ema-2a

Doktorka je rođena 121 godinu posle Johnnija Walkera. Emmin posao je da oživi duh scotch viskija sa njegovim imenom

Emme Walker ima 37 godina i zadatak ove hemičarke je da pravi hiljade i hiljade testova u laboratoriji kako bi stvorila inkarnaciju prvog viskija sa imenom slavnog Škota predstavljenog davne 1820. godine. Ne, nije u srodstvu sa Walkerovima, ali je zabavlja činjenica da nose isto prezime. U stručnim krugovima zovu je viski naučnikom jer to isključivo i radi. Sa velikim zadovoljstvom radila je u timu master blendera Jima Beveridgea, te je stručni tim kreirao prvu limitiranu seriju Johnnie Walker Red Label viskija sa smelim aromama ražanih viskija, pod nazivom Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish.

menheten-koktel-1
PREPORUKA KOKTELA SA JOHNNIE WALKER BLENDERS’ BATCH VISKIJEM

 

RED RYE MANHATTAN

50 ml Johnnie Walker Blenders’ Batcha

10 ml Vermoutha

2 kapi Angostura Bittera

Ukrasiti sa korom limuna

 

RED RYE GINGER & BASIL

35 ml Johnnie Walker Blenders’ Batcha

Ginger Ale

List svežeg bosiljka