03.08.2017.

8 najčešćih grešaka u letnjoj beauty rutini

42 magazin
pixel

Grešite ako mislite da znate baš sve, ali utešno je da nema propusta koji ne možete da ispravite odmah, danas

beauty greške

Ovo je mali vodič za korigovanje beauty rutine tokom letnjih dana. Spremne? Krećemo i menjamo ono što ne valja.

GREŠKA 1: Ali stavila sam visok zaštitni faktor!
Već i vrapci na granama znaju da se leti ne izlazi iz kuće bez kreme sa visokim SPF na licu. Kupili ste ne tako jeftin proizvod, ali ste posle kraće šetnje na suncu ipak zapazili promene u vidu tufnica, tačkica i pigmentacije. Pa šta se to, dođavola, dogodilo? Zaštita od sunca gubi na efikasnosti tokom dana jer se vremenom hemijski blokatori razgrađuju i krema koju smo stavili postaje beznačajna u borbi protiv lošeg uticaja sunčevih zraka. Zato je bitno stavljati zaštitu svaka dva sata, a naročito posle izlaska iz vode ili usled pojačanog znojenja. Za dodatnu sigurnost nabavite neki od letnjih šešira i poštujte preporuku za izbegavanje izlaganja suncu od 11 do 16 časova.

Bitno je stavljati zaštitu svaka dva sata, a naročito posle izlaska iz vode ili usled pojačanog znojenja

GREŠKA 2: Kao da nisam sve skinula
Nabavili ste kremu za zaštitu od sunca otpornu za vodu i znoj. Stavljate je na svaka dva sata i prezadovoljni ste efektom. Veselo idete kući i kada pokušate da je skinete laganim sredstvom za čišćenje lica, shvatite da se nalazite u najgoroj noćnoj mori. Vaša nova sjajna krema neće da se spere! Problem je u tome što je većina krema za zaštitu od sunca dizajnirana upravo da ne može lako da se skine. Zato morate udvostručiti napore da vaše lice bude očišćeno. Preporuka je da najpre pokušate sredstvom za čišćenje na bazi ulji kako biste rastvorili prljavštinu i kremu. Potom pređite na tečni sapun ili gel koji koristite.

Veselo idete kući i kada pokušate da je skinete laganim sredstvom za čišćenje lica, shvatite da se nalazite u najgoroj noćnoj mori

beauty greške

GREŠKA 3: Ne smem u bazen jer sam plavuša
Ima li ičeg lepšeg od letnjeg rashlađenja u bazenu? Ali šta da rade farbane blondine kojima ulaskom u hlorisanu vodu preti pakao u vidu plavozelenih pramenova. Postoji mali trik koji će vam omogućiti da nesmetano uživate u blagodatima bazena – pre ulaska u vodu dobro pokvasite kosu ispod tuša. Time će vaše vlasi apsorbovati manje hlorisane vode jer su u osnovi već pune one iz vodovoda. Kad izađete iz bazena, opet idite pod tuš uz upotrebu nekog od sredstava za odstranjivanje hlora i soli. Ako je do pigmentacije već došlo, potražite jače tretmane za ciljani oporavak kose.

Šta da rade farbane blondine kojima ulaskom u hlorisanu vodu preti pakao u vidu plavozelenih pramenova? Upomoć!

GREŠKA 4: Nisam valjda ja?!
Zvezda još nije ni pošteno upekla, a vi ste sablažnjeni činjenicom da vaš pazuh odiše neprijatnim mirisom. Okupali ste se ujutro, stavili dezodorans, ali džabe. Najeli ste se sladoleda i šećer je učinio svoje. Postoje kristali bez mirisa koji, kada se stave, dugo traju, a neutrališu sve vrste neprijatnih mirisa. Jedna od novina na tržištu su i maramice za hlađenje tela sa laganim puderastim finišom, a biće vam idealni saputnik u torbi za plažu.

beauty greške

Novina na tržištu u borbi protiv znojenja su i maramice za hlađenje tela sa laganim puderastim finišom

GREŠKA 5: Akne su iste i zimi i leti
Leti kad je telo najviše izloženo pogledima, ko za baksuz izlaze akne, i to ne samo po licu nego i na leđima, grudima pa čak i zadnjici. To se dešava baš zbog povećanog znoja i mašćenja kože o kojima smo gore pisali. Prljavština i mrtve ćelije se sjajno lepe za takvu podlogu i stvaraju nam pakao od života. Trik je u čestim, skoro svakodnevnim pilinzima kože, ali vrlo nežnim sredstvima. Odlično može da posluži i kašičica sode bikarbone bez aluminijuma, kojom ćete nežno drenirati alarmantna područja.

Kad je telo najviše izloženo pogledima, ko za baksuz izlaze akne, i to ne samo po licu nego i na leđima, grudima pa čak i zadnjici

beauty greške

GREŠKA 6: Papuče su smrt za damsko stopalo
Konačno je došao period slobode za naše prstiće. Iako su moderne, čarape uglavnom ostaju na dnu ormana, ustupajući mesto golim stopalima koja odvažno koračaju u susret letnjoj avanturi. I taman kad smo odvojile vreme i novac za pedikir i sredile sve da bude cakum-pakum, posle pola dana uviđamo da su pete suve, a koža na njima ispucala i aljkava. Nemojte da vas hvata panika, to je potpuno normalno, ali zahteva adekvatne mere. Pre svakog tuširanja obavezno treba turpijati pete, a nakon njega ih obraditi kamenom za negu. Svake noći pred spavanje neophodna je hranljiva krema i vaš očaj zbog ispucalih peta će biti davna prošlost.

Suve pete i ispucala koža na njima nisu za paniku, samo pratite naša uputstva

GREŠKA 7: Nema pomoći mojoj kosi
Toliko ste se potrudile da isfenirate svoju frizuru i tek što ste izašle napolje, ravan bob je postao talasast, a kovrdže su postale neposlušne i neuredne. Vlažnost iz vazduha prija kosi i ona se, tako hidrirana, vraća u svoje prvobitno stanje, a potom se usled sunca suši, što vama ne odgovara. Pa šta je rešenje? Još hidratacije! Kondicioneri koji se ne ispiraju daće kosi vlažnu strukturu koja će ostati trajna i bujna.

Svakodnevno baratanje brijačem često ostavlja za sobom pravo malo bojno polje, ali vitez vaš su gel, pena i sapun

GREŠKA 8: Oštrica koja zahteva krv
Brijanje je najbrži i najjeftiniji način da se rešite dlačica koje leti dobiju supermoći i rastu bukvalno iz sata u sat. Svakodnevno baratanje brijačem često ostavlja za sobom pravo malo bojno polje. I žene zato često odustaju od ovog vrlo praktičnog načina za održavanje tela glatkim. I ovde postoji nekoliko trikova: brijanje treba da obavljate na kraju tuširanja jer je koža omekšana i hidrirana. Obavezno koristite gel, penu ili sapun za brijanje pošto svaki potez izveden nasuvo može da vas košta nošenja dugih pantalona. Brijač treba lagano da klizi a ne da ore po koži, u pravcu rasta dlake. Nakon nekoliko poteza obavezno očistite brijač pod mlazom vode da bi besprekorno funkcionisao. I ne zaboravite lagani losion posle brijanja koji će obnoviti narušenu barijeru kože. Ako i pored svega napravite masakr, namažite kremom Hidrokortizon koja će ublažiti tegobe izazvane vašom nespretnošću.