23.03.2018.

VIKEND-RECEPT: Losos i spanać

42 magazin
Unsplash

Možda postite ovih dana ili samo volite ribu, za oba slučaja imamo pravi recept!

Losos može da se pripremi na bezbroj načina, većinu ste verovatno probali, a možda u toj većini i ovaj. No, sada želimo da vam pokažemo da se ova riba ekstremno jednostavno priprema i da vam ne treba ni mnogo vremena, ni mnogo umeća i filozofije da ostavite utisak. Podesite sat i za 15 minuta imate gotovo jelo!

open

Sastojci
‒ 400 g lososa (birajte deblje komade ili tanje filete)
‒ 2 dl pavlake za kuvanje ili biljne pavlake ako postite
‒ 250 g spanaća (recimo zamrznut)
‒ maslinovo ulje
‒ 2 čena belog lika
‒ 1 limun
‒ so
‒ biber

Priprema
1. Posolite ribu, dodajte preko sitno iseckan beli luk i sok od limuna.
2. Ako imate vremena, ostavite ribu od pola sata do nekoliko sati da upije sve sokove.
3. Ukoliko vam se žuri i nemate vremena za korak broj 2. onda jednostavno stavite kašiku ulja na zagrejan tiganj, dodajte posoljenu ribu, limun i beli luk.
4. Kada limun ispari i losos se zarumeni, okrenite ga na drugu stranu.
5. Nakon par minuta, kada boja postane jednaka sa obe strane, dodajte brikete spanaća.
6. Mešajte dok se briketi ne razbiju i još dva minuta da se spanać proprži.
7. Dodajte pavlaku, sve promešajte i smanjite vatru.
8. Nakon dva minuta krčkanja na laganoj vatri možete servirati jelo.

P.S. Prijatno!