26.06.2018.

Najbolje žurke na Jadranu ovog leta

Vanja Ratković
Promo

Zapravo, more i žurke su savršen duo…

More, plaža, pesak, miris borova. Šta čovek više da poželi od leta… Možda samo neki lud party. Dok se već brčkate na hrvatskom ili crnogorskom primorju, predlažemo vam da se ubacite i u taj party mood i posetite neki od electro, funk i fusion žurki i festivala ovog leta.

La Fleur

(Watergate records/GER)@Radio KRŠ/Trsteno Beach

žurke na jadranuEkipa studentskog radija Krš iz Podgorice na jednoj od najlepših plaža u Crnoj Gori – Trsteno – prirediće nezaboravnu žurku u petak 27. jula. Švedska techno i house diva i rezident berlinskog kluba Watergate La Fleur biće zadužena za dobre vibracije i još bolju muziku. Domaću podršku pružiće joj Gilerz DJ i DJ Cule. Plaža Trsteno nalazi se u blizini Budve, a krasi je tirkizna voda i mistična atmosfera. Ovu žurku definitivno ne treba da propustite.

Southern Soul Festival

1southern-soul-4Šestu godinu zaredom, na Velikoj plaži u Ulcinju od 27. juna do 2. jula održava se festival Southern Soul. Tokom četiri festivalska dana velikani soul, jazz i funk scene radiće live nastupaće zajedno sa di-džejevima na tri stejdža. Neki od headlinera su: Chris Dave and the Drumhedz, Faze Action, Hailu Mergia, Jazzanova, Mr Thing, Gutsi mnogi drugi. Souther Soul predstavlja savršenu dozu letnjeg, morskog, light vajba za sve južnjačke duše.

Defected Festival

žurke na jadranuJedan od najzanimljivijih electro festivala u Hrvatskoj ovog leta sigurno će biti Defected Festival. Od 9. do 14. avgusta na idiličnoj obali mesta Tisno, u Dalmaciji, održaće se treće po redu izdanje ovog festivala. Dovoljno je da spomenemo da su headlineri Basement Jaxx(koji će održati di-džej set), Camelphat, Dimitri from Paris,Nightmares on Wax, Todd Terryi mnogi drugi.žurke na jadranuŠestodnevni festival, koji slavi house muziku, realizovaće se na četiri stejdža, dve dnevne žurke na brodu i četiri after partyja u klubu Barbarella. Ove godine, festival uvodi i Mindfulness program – koji će obuhvatiti radionice meditacije, joge, baleta i praktikovanja mira i tišine. žurke na jadranuOvaj alternativni program kroz sve dane festivala za cilj ima vođenje posetilaca kroz sesije dostizanja unutrašnjeg mira i vraćanja balansa nakon đuskanja i partijanja.

Sonus Festival

žurke na jadranuOrganizatori Sonus Festivala šestu godinu zaredom tokom šest dana i noći u open air klubovima na jednoj od najlepših plaža na Jadranu – Zrće na ostrvu Pag – obećavaju strava provod.žurke na jadranuOd 19. do 23. avgusta na festivalu će nastupiti, između ostalih, i Adam Beyer, Butch, Loco Dice, Maceo Plex, Pan-Pot, Ricardo Villalobos, Sven Väth, Tales of Us. Ex Yu imena koja će se pojaviti za di-džej pultom biće Andrea Ljekaj, Felver, Groovyman, Kristijan Molnar, Mariano Mateljan, Marina Karamarko i Yesh.žurke na jadranuDovoljno je napomenuti da je Sonus bio proglašavan za jedan od najboljih svetskih festivala u avgustu nekoliko godina zaredom.

Graffiti Na Gradele

žurke na jadranuFestival grafita i murala Graffiti Na Gradele, po sedmi put, biće upriličen u mestu Bol na Braču od 26. do 28. jula. Program festivala sastoji se i od muzičkog dela koji će činiti nastupi Krankšvester, Vojko Vrućina, Stoka, High5, Kukus, Tone Tuoro i Buntai. Za di-džej pultom naći će se Oliver, Tikach, VRH, Zembo, Resk, Rofellos, Niki Peducci, Babilonska, Kuna, Gang Gang, Ineskich i Traples. Na festivalu svoje grafite i murale crtaće i umetnici iz Srbije – Artez, Wuper i Nikola Mihajlović.

Slurp Festival

Još jedna sedma godišnjica u Hrvatskoj – ovoga puta reč je o Slurp Festivalu, koji se održava na austrougarskoj tvrđavi Punta Christo u Puli. Festival je sačinjen od četiri žurke, prva se zbila 16. juna, a na kojoj su headlineri bili Nick Colgan i Pepi Jogarde. žurke na jadranuSledeća žurka zakazana je za 14. jul, a biće podeljena na dva segmenta: House Floor i Old School Floor. Headlineri ovogodišnjeg festivala biće hvaljeni hrvatsko-francuski deep house/jazz duo Jan Kinčl & Regis Kattie, koji će nastupiti na drugoj žurki. Tom Bug, Laseechi Peacefor vrteće muziku za House Floorom, a Old Schoolzavrteće Marc Grabber, Seraphim Codex, Pacco,Arsen Pavešići Bebetto. Preostale dve žurke održaće se u avgustu i septembru.Festival, između ostalog, ima za cilj i promociju hrvatskih i regionalnih di-džejeva i producenata elektronske muzike.

Love International

žurke na jadranu

Foto: Khris Cowley za Here &

Od 27. juna do 4. jula u pomenutom Tisnu održaće se još jedan festival elektronske muzike – Love International. U toku osam festivalskih dana nastupiće između ostalih i Four Tet, Floating Points,Bicep,Crazy P Soundsystem, Zombies in Miami, Ben UFO,Joy Orbison i mnogi drugi. Festival je rasprodat za strano tržište, ali je dostupno još oko 50 ulaznica za regionalno tržište po još povoljnijim cenama.

Dimensions

žurke na jadranuJedan od najznačajnijih festivala underground elektronike u Hrvatskoj – Dimensions ove godine ugostiće imena kao što su John Hopkins, Bonobo, Kraftwerk, Nils Frahm, Mala, Pearson Sound,Peggy Gou i mnoge druge. Festival će se održati u predivnom rimskom amfiteatru u Puli, zatim na tvrđavi Punta Christo, ali i na plažama, brodićima i u tunelima – od 29. avgusta do 2. septembra.

Soundwave

Još jedan u nizu festivala u Tisnu – Soundwave ove godine biće održan poslednji put nakon deset godina postojanja. Na idiličnoj obali Dalmacije od 26. do 30. jula nastupiće velika imena iz sfere reggeaa, afro, acid jazza, hip-hopa, soula, funka. 15-soundwave-1Mešu headlinerima su Loyle Carner, koji predstavlja jednog od vodećih muzičara britanskog hip-hopa, zatim Mr Scruff, Romare, Jordan Rakei, Riot Jazz i drugi.

SUNcéBeat

Tisno svakako drži rekord po broju žurki i festivala na jadranskoj obali. Još jedan u nizu festivala je i SUNcéBeat,koji je pravi fusion festival. colin-w-sb08-0p1a2799-use7Od 18. do 25. jula, deveto po redu izdanje festivala objediniće house, disco, techno, soul, R&B i funk muzičare – između ostalih stižu Kerri Chandler, Mr Scruff, Roger Sanchez, Jayda G i Osunlade.

Hospitality On The Beach

Svi ljubitelji drumm’n’bassa biće oduševljeni ovim festivalom, koji se takođe održava u Tisnu od 12. do 16. jula. žurke na jadranuNeki od headlinera su Andy C, koji će održati tročasovni set, zatim High Contrast, London Elektricity, a vokalnu podršku pružaće između ostalih i Dynamite, Carasel i Inja.

Dekmantel Selectors

Kraj avgusta, tačnije period od 23. do 27, rezervisan je za Dekmantel Selectors, koji se održava takođe u Tisnu. žurke na jadranuTreći po redu Dekmantel Selectors održaće se na četiri stejdža, ali i na žurkama na brodu, kao i na after partyjima. Na festivalu će, između ostalih, nastupiti i Interstellar Funk, Mark Grusane, Øyvind Morken, Mayo i mnogi drugi.