04.11.2017.

VIKEND-RECEPT: Supertanjir

42 magazin
Unsplash

Želite da ostavite utisak, a da u kuhinji provedete maksimalno od dva do četiri minuta. Evo kako

predjelo

Ako mislite da sezona jesen-zima ne izgleda šareno kao prolećna, ovaj tanjir svedoči da baš i nije tako. Napravite svoje remek-delo samo ređajući na tanjir namirnice različitih boja i struktura, što podrazumeva i različite ukuse. Već na prvi pogled svi će želeti da stave prste ili čačkalicu na neki od delova mozaika na tanjiru. Zato obožavamo serviranje – malo truda, mnogo efekta!

Sastojci
‒ 300 g crnog grožđa
‒ 200 g svežih smokava
‒ 150 g slanine
‒ 3 jaja
‒ 150 g parmezana
‒ 100 g zelenih maslina
‒ 50 g badema

Priprema
1. Skuvajte jaja.
2. Propržite na ulju nekoliko tanko sečenih komada slanine.
3. Isecite parmezan na trouglove.
4. Servirajte kao na fotografiji.